TABCON için geri sayım başladı!

Her sene Silikon Vadisi’nde “yüksek teknoloji” temalı güncel konuların tartışıldığı, yeni düşüncelerin üretildiği bir platform oluşturuluyor. Türk Amerikan İş Konferansı (TABCON) bu yıl da renkli geçeceğe benziyor. 

TABCON, San Francisco’da Parc 55 Oteli’nde Mayıs 30 Cumartesi günü gerçekleşecek. Bu sene tartışma temaları şöyle: Savunma, finansal servisler, e-ticaret ve yenilenebilir enerji.

Türk Amerikan İş Kurulu’nda (TABC) uzun yıllardır görev alan Selim Akkoç’a “TABCON’a üye olmak için şartlar neler?” diye sordum cevabı şöyle: “TABCON’ın amacı, Türk ve Amerikalı iş adamlarını kaynaştırmak. Konferans herkese açık ve öğrenciler için indirimler bulunmakta. Konferans tarafımızdan düzenlendiği için kurul üyelerimize özel indirimlerimiz var. TABC kuruluna üye olanlar iş hayatını ve sosyal çevresini geliştirmek isteyen iş adamlarından oluşuyor.”

TABC’in diğer derneklerden farkının ne olduğunu merak ediyorum…
“En büyük farkı, sağladığı geniş iş çevresi ile bir çok iş adamına çeşitli açılardan faydasının olması” diyor ve ekliyor: “Bu farkı, yeni katılan üyelerimiz iş arama sürecindeyken, işletme sahipleri ise müşteri bulma, şirketi genişletme, bağlantı kurma gibi dönemlerde daha iyi görüyorlar. Şu ana kadar birçok üyemizin önemli iş anlaşmaları imzaladığını ve yüksek seviyelerde stratejik bağlantılar kurma şansı yakaladığını biliyoruz.”

“TABCON, katılımcılara tanışma imkanı ve günümüzde gelişen yeni konuları tanıma fırsatı veriyor”


Bu yıl da Türk iş ve teknoloji çevrelerini ve bu sahalarda vizyon sahibi kimseleri buluşturmayı amaçladıklarını belirtiyor: “TABCON, San Francisco’da Parc 55 Oteli’nde Mayıs 30 Cumartesi günü gerçekleşecek. Konferans iki başkandan Keynote, genel panel ve öğleden sonra dört ayrı konuda panelden oluşuyor.”

Bütün katılımcılar tüm gün kahve molaları ve yemek aralarında yeni insanlarla tanışma ve iletişim fırsatı bulacakmış. Akkoç, TABCON 2009’da katılımcıların ve Türkiye ile iş yapmak isteyenlerin birbirleri ile direk temasının sağlanmasının önemine değiniyor ve “Türkiye’nin teknoloji geleceğinde nelerin olabileceğini merak edenler için fırsat teşkil edecek bu konferansta kaliteli girişimci, yatırımcı, yönetici ve bürokrat topluluğu görüşlerini paylaşacaklar” diyor.

Konferansın bu yılki konukları kimler?

Wyse Technologies Başkanı ve CEO’su Tarkan Maner, global büyüme fırsatları ve yüksek-teknoloji sektörünün günümüz koşulları altında yüzleşmek zorunda kaldığı zorlukları tartışacak. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye’nin global çevrelerdeki yerini ve globalleşme sonucu ülke genelindeki değişimleri konu alacak. Genel panelde ise Dr. Arnold Reisman, Türkiye’de Atatürk’ün üniversite reformları ve Türkiye’nin modern dünyadaki yeri hakkında konuşacak. Buna karşılık olarak Clearstone Venture Partners’in Müdürü Vish Mishra, Hindistan’in teknolojiye nasıl atıldığını, modern dünyaya nasıl adapte olduğunu açıklayan bir sunum yapacak.

Panelde yer alması onaylanmış diğer isimleri de söylemek ister misiniz?

Tabii ki, Mains Associates, Yönetim Kurulu Başkanı Richard Mains, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Lütfi Varoğlu, Movius Interactive Corp., Başkan Yardımcısı-Genel Müdür Keith Bhatia, Havelsan, Inc. CEO Faruk Yarman ve Nordic Windpower Useful, CFO Prakash Ramachandran panelde bulunacak diğer isimler…

Turkish Journal konferansı başından sonuna kadar izleyecek ve TABCON hakkında detayları daha sonra buradan ögrenebileceksiniz.

 

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!