San Diego’da “Cumhuriyet” coşkusu!

California’nın San Diego kentinde yaşayan Türkler, “Türkiye Evi” (House of Turkey) komitesinin, Balboa Park’daki “Museum of Man” ile ortaklaşa düzenlediği “Cumhuriyet Bayramı” kutlamasında buluştu.

Selim Taşıran ve Rowshan Dowlatabadi’nin davullu, zurnalı karşılaması sonrası müzeye giren konuklar, iki ayrı dev ekranda Türkiye tanıtımı, ATA Houston Folklor Ekibi’nin ve Arabina Dans Topluluğu’nun gösterileri ile coştular. Geceye Jem Efe gitar çalıp, şarkılar söyleyerek renk kattı.

Davette konuklara Türk mutfağından örnekler ve tatlı olarak da baklava ile revani ikram edildi.

Konuklar Türk kahvesi eşliğinde,  hazırlanmış gösterileri izlerken birkaç kişi ile görüşme şansım oldu: San Diego\’da Cumhuriyet coşkusu! (Işıl Öz-Turkish Journal)

Son olarak konuklar ile tek tek ilgilenen, Türkiye Evi Yönetim Kurulunda görevli olan Ayten Kaplan’a geceye dair fikirlerini sordum…

Kaplan: “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 86. yıl dönümü için House of Turkey veMuseumofMan’inberaber düzenlediği Türk Gecesinde San Diegolularla beraber olmak çok keyifliydi. Bu gecede çeşitli etkinlik ve sergilerle Türkiyemizin zengin kültürünü elimizden gelen en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık” dedi.

ATA Houston Folklor Ekibi (Işıl Öz-Turkish Journal)

Arabina Dans Topluluğu (Işıl Öz-Turkish Journal)

Gecenin sonunda büyük, küçük herkesin pistte dansçılar ile dans ederek eğlenceli vakit geçirmesi görmeye değerdi.

HOT 29 Ekim Kutlamaları Kapanış (Işıl Öz-Turkish Journal)

 

Become a patron at Patreon!