San Diego korku ve eğlenceye doydu

Ülke genelinde evlerden iş yerlerine, hastanelerden okullara kadar hemen her yerde haftalar öncesinden yapılan hazırlıklar sonrası bugün Cadılar Bayramı (Halloween) kutlandı. Şehirde festival havası hakimdi. 

İlk olarak ortaya 15. yüzyılda çıktıklarına dair söylenti olan, suçları, süpürge sopalarına binerek yasadışı toplantılara katılmak ve şeytanla düşüp kalkmak olan cadıların bayramı, bir Pagan festivali olarak İngiltere’de İrlandalılar, İskoçlar ve Galliler tarafından kutlanılmaya başlanmış ve bu gelenek, 19’uncu yüzyılda Kuzey Amerika’ya göçenler tarafından da devam etmiş… ABD’de yıllar içinde kendini yeniden yaratan Cadılar Bayramı (Halloween) 2009’da da hala popüler bir festival.

Ekim ayı başlarında Cadılar Bayramı heyecanı her yeri kaplamıştı. En çok da çocuklar heyecanlıydı kuşkusuz. Okulda ayrı, evlerde ayrı düzenlenen partilerin baş konukları onlardı. Bal kabaklarını diledikleri şekle sokan minikler, binbir farklı kostümle günün sonunda kapı kapı komşu evlere şeker toplamaya gitti. Özenle süslenmiş komşu evlerini hayranlıkla izledi ve bir sonraki yıl hangi kostüm giyeceğini şimdiden düşünmeye başladı bile…

San Diego’da barlar, kafeler bu ayın sonlarında Cadılar Bayramı için partiler hazırladı. Bugün ise şov bambaşkaydı. San Diego şehir merkezi adeta şölen havasındaydı. Birbirinden ilginç, esprili kostümlerle boydan boya caddeleri gezen çılgınlar, eğlencenin tadına vardılar. Kim daha korkunç, kimin kostümü daha ilgi çekici merakıyla kaldırımlara dizilen, ellerinde kameraları ile onlarca turist de, caddelerde şaşkınlıklarını gizlemeden eğlendiler.

Şehirin dört köşesinde kurulan perili evlere (Hunting House) ilgi bu yıl da baya fazlaydı. Balboa Park’taki perili evden çığlıklar atarak, gözlerim kapalı, artık bitsin serzenişi ile çıkışımı görseniz halime acırdınız. Karanlık, ışık oyunları eşliğinde nerede, ne zaman karşınıza çıkacağını bilmediğiniz korku karakterleri ile resmen savaş halinde oluyorsunuz. Onlar size bağırıyor, siz onlara. İki taraf da birbirine dokunamıyor neyse ki… Özetle, korku ve eğlencenin sınırı yoktu bugün.

Halloween \’09 San Diego (Işıl Öz-Turkish Journal)

Geceyi bir İrlanda barında keyifle bitirdik… Bize her gün bayram!

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!