“Grup Anadolu San Diego” BalboaPark’ı coşturdu…

 

Balboa Park House of Pacific Relations (HPR)’in sponsorluğunda sadece Türkiye’ye ayrılan lawn programı kapsamındaki etkinlik ilgi gördü.

1935’te kurulan, kar amacı olmayan HPR organizasyonu, Amerika’da yaşayan farklı uluslara mensup insanlar arasındaki işbirliğini, karşılıklı anlayışı geliştirmeyi ve ülkelerin kendi kültürlerini tanıtmasını sağlamayı amaçlıyor.

HPR bünyesinde San Diego Balboa Park’ta 31 ülke temsil ediliyor. Birçok ülkenin, kültürlerini, tarihlerini, gelenek ve göreneklerini ziyaretçilere tanıtma şansı veren kendilerine ait evleri var. HPR bu evlerin kaba inşaatini üstleniyor. Evlerin iç dekorasyonu tamamiyle o ülkeye ait oluyor. Ülke evleri pazar ve her ayın ikinci ve dördüncü salı günleri sabah 11:00’den 15:00’e kadar halka açık. Mart’tan Kasım ayı ortasına kadar “lawn programları” gerçekleşiyor. Balboa Park’ta temsil edilen ancak henüz evleri olmayan ülkeler kendilerine has program düzenliyorlar. Çadırlar kuruluyor, yemekler, içecekler satılıyor ve de o gün sadece o organizasyonu düzenleyen ülke, programı gerçekleştiriyor. Türkiye de, henüz fiziksel evi olmasa bile, bu etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’nin bu yılki programı bugün gerçekleşti… “Türkiye Evi” komitesinin biraraya getirdiği gönüllü grubun desteğiyle, etkinlikte birbirinden lezzetli Türk yemekleri, içecekleri ile nazar boncuğu, eşarp gibi aksesuarlar satıldı. Elde edilen gelir “Türkiye Evi Projesi” için kullanılacak.

HPR Başkanı bugünki etkinliğe dair düşüncelerini Turkish Journal’a açıkladı: HPR President Interview (Işıl Öz-Turkish Journal)

Grup Anadolu Folklör Ekibi etkinliğe damgasını vurdu… Gösterilerin sonunda büyük küçük herkes pistte grup üyeleri ile dans ederek eğlenceli vakit geçirdi: Grup Anadolu Balboa Park\’ı coşturdu! (Işıl Öz -Turkish Journal)

Yine HPR sponsorluğunda yılda bir kez gerçekleşen, “BalboaParkaralık ayı gecelerinde”, kış tatiline girerken tüm dünya ülkelerinden insanlar kültür şöleni yaşayacak. Türkiye Evi’nin organizasyonu 5 Aralık’da, sakın kaçırmayın!!!
Türkiye Evi hakkında detaylı bilgiyi www.houseofturkey.org adresinden alabilirsiniz…

 

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!