San Diego’da “Boom Sheke Nana”

Sinem Saniye, San Diego’da ilk kez sahneye çıktı. 

sinem_isil2“When I Don’t Sleep” adlı albümündeki söz ve müziklere imza atan Sinem, ABD Turnesine 13 Mart tarihinde Birmingham’da başladı.

Dün gece San Diego’daki müzik severler ile de nihayet buluştu. Çok kez Los Angeles’ta ve ABD’nin belirli şehirlerinde sahneye çıksa da ABD genelinde bu konser turu bir ilk.

ABD’yi gezip, birçok yeni insanla tanışıp, müziğini paylaşma keyfi yaşadığını söyleyen Sinem, en çok da Türklerin ilgisinin hoşuna gittiğini belirtiyor ve zaman zaman duygulandığını da itiraf ediyor.

Sinem, Long Beach, Los Angeles, San Francisco, Portland, Seattle, Kanada’nın bir şehri olan Vancouver, St. Louis’de de sahneye çıktıktan sonra konser turunu Chicago’da bitirecek.

18 Nisan’da Los Angeles, Hotel Cafe’de sahne alacağı için çok heyecanlı olduğunu söylüyor. Şehrin prestijli mekanlarından biri olan Hotel Cafe’de Katy Perry, Meiko, Katy Melua gibi sanatçılar da sahne almıştı.

Dün akşamki etkinliği kaçıranlara bir müjde: Sinem, 29 Nisan’da yeniden San Diego’da olacak.

New York’a döner dönmez albümünün ikinci klibini “I’ll Confide” şarkısı için çekeceğini öğrendim. 15 kişilik ekip şimdiden hazırlıklara başlamış. Bu şarkı “single” olarak da piyasaya sürülecekmiş.

Hiç Türkçe bir albüm çalışması düşünüp düşünmediğini sorduğumda… “Türkçeme güvenmiyorum ama başarılı bir söz yazarından teklif gelirse neden olmasın” dedi.

Caz, bossa nova, latin, hafif lounge ve elektronik, Türk esintilerini hissettiren hoş bir tarzı var müziğinin. Sahne hakimiyeti çok iyi. 2006′nın John Lennon Beste Yarışması’nda dünya dalında birinci şarkı seçilen “Boom Sheke Nana”yı canlı dinlemek istiyorsanız konserleri kaçırmayın.

Sinem’in konser ve müzik haberlerini daha yakından takip etmek için sinem.net internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!