“Başka bir dünya mümkün, bir başka ABD gerekli”

 

ABD Sosyal Forumu, 22- 26 Haziran tarihleri arasında Detroit’te gerçekleşecek. 

ABD’de ikinci kez gerçekleşecek “ABD Sosyal Forumu”na 10 bin’den fazla aktivistin katılacağı bildirildi. Detroit bu yıl 18- 20 Haziran tarihleri arasında Müttefik Medya Konferansına da ev sahipliği yapacak.

ABD Sosyal Forumu Ulusal Koordinatörü ve Müttefik Medya Yönetim Kurulu Üyesi Adrienne Maree Brown ile görüşme şansı yakaladım…

Öncelikle, Müttefik Medya Konferansı hakkında bilgi aldım. Brown, “Digital Adalet Koalisyonu projesi olarak yola çıkan Müttefik Medya Konferansı, temelde iletişimin yollarını paylaşmak için var. Bu konferans bir radyo yayın istasyonu nasıl inşa edilirden tutun, milletin kablosuz iletişim ağını nasıl oluşturacağına, çok konuda bilgi alışverişini içerecek” dedi.

 

“İletişim bizim temel hakkımız” temel görüşü ile bu konferansın çok ses getireceğini söyledi.

“Değişim için giderek artan bir küresel hareketin güçlenmesini umuyoruz!” 

Brown, 2001 yılında Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’na alternatif olarak Brezilya’nın Porto Alegre şehrinde başlayan “Dünya Sosyal Forumu”nu takiben ABD’de ikinci kez yapılacak sosyal foruma dair de bilgi verdi ve bu forumun önemli bir boşluğu doldurmak için varolduğunu söyledi: “Birbirlerinin deneyimlerinden ders almak ve toplumların karşılaştığı sorunları analiz etmek için toplanan binlerce insan, edindikleri vizyonla liderlik vasıflarını geliştirmeyi amaçlıyor ve akıllı bir strateji ile başka bir dünya gerçekleştirmek ümidi ile birlik olmanın önemini vurguluyorlar.”

Ulaşım, istihdam, göç ve çevre sorunlarının da ele alınacağı foruma ilgi çok.

Katılımcılar, “Çocuklarımızve torunlarımız için yaşanabilir olacak bir dünya yaratmak için kolları sıvadık. Demokrasi, çeşitlilik ve adalet istiyorsanız bu forumun sesi olun…” diyorlar.

 

Become a patron at Patreon!