“Minikler Kafkas Ekibi” güne damgasını vurdu!

San Diego’da bugün, 24 Nisan gerilimine inat 23 Nisan sevinci yaşandı… 

isil_efe Qualcomm’un özel toplantı salonunda gerçekleşen etkinlik büyük ilgi gördü. Dolu dolu bir program ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na hazırlanan ATASC-San Diego Türk Okulu öğrencileri şiirler, şarkılar, folklör gösterileri ve yetenek şovları ile adeta büyüledi. Grup Anadolu ile birçok başarılı folklor gösterisine imza atan okulun velilerinden Alkan Öztürk’ün hazırladığı Kafkas oyunundan Trakya ve Antep yöresine kadar uzanan folklör gösterileri büyük alkış aldı. Geçen yıl Orhan Veli ile bizleri etkileyen ögenciler, bu yıl Yunus Emre ile adeta göz yaşarttı.

Etkinlik, İstiklal Marşı ve ABD Marşı söylenerek başladı. Türk Okulu Müdüresi Nermin Nergis giriş konuşması yaptı. Giriş konuşması sonrası okula emeği geçen, geçmiş yıllarda müdürlük yapmış isimlere plaket verildi. ATASC-SD Başkanı Sarp Şekeroğlu’nun da konuşması sonrası, etkinliği öğrencilerden Canberk Öztürk’ün sunuculuğunda izleme keyfini yaşadık.

Ses ve ışıktan her zamanki gibi Grup Anadolu üyesi Selim Taşıran sorumluydu. Kısaca etkinliğe emeği geçen herkes bugün çok güzel bir güne imza attılar.

ATASC-SD Türk Okulu Müdiresi Nermin Nergis ile görüştük… 

Nergis, “Yedi yıldır kurulu olan okulumuz, bu yıl 23 Nisan’ın 90. yılı kutlamasına uzun emekler ve hızlı bir çalışma temposuyla hazırlandı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuz tarafından altı yıldır kutlanıyor. En küçüğümüzden en büyüğümüze, herkes, sevgi ve heyecanla bu büyük günün gelmesi ve güzel geçmesi için çaba harcadı. Sonbahar döneminden itibaren planlanmasına başlanan bu çok özel gün için çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin hazırlığı son bir kaç aydır son hızına girmişti. Bugün çocuklarımız emeklerinin karşılığını alkışlar ile aldılar” dedi.

“2009-2010 eğitim-öğretim yılı nasıl geçiyor?” diye sordum…

Çok heyecanlı bir eğitim dönemi olduğunu belirtti ve ekledi: “Okul öğrenci sayımızı 50’ye çıkartmayı başardık, ve bu sayıya okulumuzun önemli bir parçası olan yetişkinler sınıfı dahil değil. Okulumuza üç dersliğin yanında öğrencilerimizin interaktif eğitim yapabilecekleri bir ek derslik açtık. Bu derslikte en büyük yaş grubumuzun oluşturduğu “gençler grubu” eğitim alıyor. Çocuklarımızın dört ayrı sınıftaki eğitimlerini, yaş ve seviye durumlarına göre belirledik. Derslerimizi coğrafya, tarih, edebiyat, sanat şeklinde bölümlendirdik. Eğitim çalışmalarını müfredat düzenine oturttuk. Bütün sınıflarımızda ana öğretmen yanında mutlaka bir öğretmen yardımcısı var. Böylece öğrencilerimizle daha yakın ve birebir iletişimin kurulması gerçekleştirilebiliyor. Bunun dışında okulumuz, lise öğrencilerimize, üniversite başvurularında yardımcı olabilecek şekilde okulumuzda gönüllü çalıştıkları zaman dilimince “community service” hizmeti de sağlanıyor.”

Okul yönetim kurulunun kaç kişiden oluştuğunu merak ettim… “Toplam yedi kişiden oluşuyor. Çok başarılı ve içten bir ekiple çalışmanın pozitif etkilerini yaptığımız her çalışmada görmek münkün” dedi ve yönetimde emeği geçen İpek Karadeniz, Ali Kırtay, Handan Elbirlik, Sema Yavuz, Yasemin Qian, Semra Öztürk ve okulun başarısında, bu işe gönül vermiş, çocukların eğitimine çok önemli katkıları bulunan okul öğretmenleri Gül Göksel ve Nurgül Hergül (Minikler Sınıfı), Sevi Özen Dinçaslan (Küçük Yıldızlar Sınıfı), Asuman Engin (Büyük Yıldızlar Sınıfı), Can Bilsel ve Ahu Ayar (Gençler Sınıfı), ve Hülya Saygın’a da(Yetişkinler Sınıfı) Turkish Journal aracılığı ile birkez daha teşekkür etmek istedi.

Okulun geçen yıl başlattığı akreditasyon çalışmasının onayını almıştınız, herhangi bir problem yok değil mi? 

Bildiğiniz gibi, ilk onayını San Diego Unified District’ten aldık, hiç bir problem yok. Bununla birlikte öğrencilerimizin büyük bir bölümünün dahil olduğu San Diego School District’e akreditasyon başvurumuzu yaptık. Bunu öğrenci potansiyeli olan diğer bölgelere göre genişletmek en büyük planımız. Poway School District için akreditasyon çalışmalarımız hala sürüyor. Öğrencilerimizin akreditasyon başvurularında kullanabilecekleri portfolio dosyalarını oluşturduk.

Yine geçen yıl bir ilke daha imza atmıştınız ve San Diego Devlet Üniversitesi ile yapılan ortak bir proje ile öğrencilerinize bir fon sağlanmıştı, doğru mu hatırlıyorum?

Kesinlikle doğru, ulusal startalk programından 56,000 dolarlık bir fon sağlandı. Bu fon ile 20 kadar öğrencimize iki haftalık ücretsiz Türkçe eğitim yaz kampı imkanı verildi. Aynı çalışmayı bu yılda öğrenci sayısını 20’den 30’a çıkartarak gerçekleştiriyoruz. Bu yıl okulumuza sağlanan fon 65,555 dolar arttırıldı.

Çok önemli başarılar bunlar… 

Bütün bu başarılı çalışmalarda yönetim ve öğretmenlerimiz kadar öğrencilerimizin ve bizlere her fırsatta hem manevi hem maddi desteklerini gösteren velilerimizin katkıları çok ama çok büyük. Okulumuzun, velilerimizin desteği ve emekleri olmadan bu güne kadar gelebilmesi ve başarılı olabilmesi sağlanamazdı. Çalışmalarımızda San Diego’da yaşayan tüm dostları aramızda görmek istiyoruz. Gelsinler ve bu başarılara birlikte imza atalım.

Ne diyelim, bugün çocuklar gibi şendik, dileriz 23 Nisan her yıl artan coşkuyla yaşanır… Dünya çocuklarına kutlu olsun.

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!