Maske takmayan müşteriye servisi reddeden Starbucks çalışanına 58 bin dolardan fazla bağış toplandı

San Diego’da, maskesiz bir müşteriye servis yapmayı reddeden Starbucks çalışanı Lenin Gutierrez için binlerce dolar bağış toplandı. GoFundMe adlı web sayfasından yapılan bağışlar artarak devam ediyor.

NBC 7 San Diego’nun haberine göre, her şey Amber Lynn Gilles adında bir müşterinin Starbucks’tan kahve almak için içeri girmesi ama maske kullanmadığı için servisi reddeden barista Lenin Gutierrez’in fotoğrafını sosyal medyada paylaşması ile başladı. Aşı karşıtı olduğunu söyleyen ve maskenin etkisiz olduğunu düşünen 35 yaşındaki Gilles, hizmet reddedildikten kısa bir süre sonra Facebook sayfasında şöyle yazdı: “Maske takmadığım için bana hizmet etmeyi reddeden Starbucks’tan Lenen ile tanışın. Bir dahaki sefere polisleri bekleyeceğim ve geçerli tıbbi bir mazeret ile geleceğim.” 

Gilles ayrıca iki gün önce Starbucks’ta maske takmadan kahve satın aldığını iddia etti.

Yaşananlar üzerine GoFundMe isimli internet sitesinde barista için “bahşiş” kampanyası başlatıldı. Çok ilgi gören kampanyadaki bağışlar 58 bin doları geçti. Kampanyayı bin dolar hedefiyle başlatan Matt Cowan, kampanyanın bu kadar büyüyebileceğini hiç düşünmediğini söyledi ve ekledi: “Bence birçok insan benimle aynı duyguyu hissetti ve bahşiş kutusuna birkaç dolar koymak istedi”.

Starbucks çalışanı Gutierrez, Facebook sayfasında neler olduğunu açıklayan bir video yayınladı. Bağış yapan herkese teşekkür eden Gutierrez, Starbucks’ta çalıştığını ancak dansçı ve dans eğitmeni olarak çalışmayı hayal ettiğini söyledi. Koronavirüs yüzünden eve kapanılmadan önce çocuklara dans dersi veren Gutierrez, bu parayı dans eğitmenliği hedefi için kullanacağını duyurdu: “Gerçekten yapmak istediğim tek şey başkalarına dansı ve dansın beni nasıl etkilediğini gösterebilmek. Bunu başka birilerine göstermeyi başarırsam, dansın benim hayatımı değiştirdiği gibi onların hayatını değiştirmek inanılmaz olur”.

Become a patron at Patreon!