Annie Cardelle: Agresif olmayan bir eylem yapmak istedik

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump için düzenlenen North Carolina mitinginde, adayın oğlu Eric Trump ve eşi Lara’nın, üstünde İspanyolca, “Latinler Trump’a karşı” yazan tişört olan 23 yaşındaki Annie Cardelle ile verdikleri poz, sosyal medyada olay oldu.

annie-cardellaÇıkan haberler sonrası Annie Cardelle ile haberleştik. Cardelle, böylesi sert ve gerilimli geçen seçim sürecinde sessiz bir protesto amaçladıklarını ve agresif olmayan bir eylem yapmak istediklerini belirtti ve şöyle konuştu:

“Miting alanında , “Latinler Trump’a karşı” yazan tişört ile kızkardeşime poz verirken, tişörtteki mesaj yerel gazeteden bir muhabirin dikkatini çekti. Kendisi ile konuştuktan sonra, muhabir şaka ile karışık bize, Eric ve Lara ile fotoğraf çektirip çektirmeyeceğimizi sordu. Bir an epey eğlenceli olacağını düşündük ve denedik. Sırada bekledik, Trump’ı destekleyen birkaç kişi ile konuştuk, bize karşı olağanüstü kibar ve zariftiler, eminim ki Trump’a karşı olduğumuzu anlasalar da aynı şekilde davranırlardı. Irkçı veya saldırgan bir tutumla karşılaşmadık ta ki bu protesto sosyal medyada duyulana kadar.

Eric Trump’ın, babasının veya başka aile üyelerinin aptal veya eğitimsiz olduklarını düşünmüyorum. Sadece tişörtü farketmediler. Üzerinde durmamız gereken, Donald Trump’ın farklı sebeplerle geniş bir kitlenin desteğini alabilmesi. Bazıları popülist sözlerine kapılmış olsalar da Trump’ın göçmen karşıtı, ırkçı ve kadın düşmanı söylemlerinin de toplumun önemli bir kesiminde karşılık bulduğunu unutmamamız lazım.

Bu seçimler milyonlarca Amerikalı için bir hayal kırıklığı idi. En az olumsuz özelliğe sahip adayı seçmemiz isteniyor bizden. Olumsuz özellik denince, Trump, hayatımda gördüğüm en ırkçı, korkutucu, saldırgan aday.
Ona karşı oy kullanmamız gerekiyor, Latin göçmenleri, katil, tecavüzcü olarak lanse eden, Afrikalı Amerikalılar’a şiddet uygulayan polisi ciddiye almayan, rengingen, cinsiyetinden dolayı insan ayıran bu adama karşı çıkmalıyız.”

trump-protest

Become a patron at Patreon!