Arizona’da “Türkiye ve Amazon esintileri”

Türkiye’deki Ayasofya ve Sultan Ahmet Camii ile Amazon nehrindeki ay tutulmasından esinlenen Amerikalı fotoğraf sanatçısı Dona Geib, “Turkish and Amazonian Dreams”, “Türk Amazon esintileri 2” adlı bir sergi açıyor.

Tahta veya çömlek üzerine yakarak süsleme yapılmış olan keçi derisi ve altın çalışmalarını dijital fotoğraf makinesi ile fotoğraflayan Dona Geib, “Turkish and Amazonian Dreams” Türk Amazon esintileri 2 adlı bir sergi açıyor.

Sergi 13 Ekimde Main sokağı No:32 Bisbee, Tuscan, Arizona’da bulunan Tang Galeri’de saat öğleden sonra üç ve beş arasında gerçekleşecek.

Geib, benzersiz, özel çalışmalarının esin kaynağının, Türkiye’deki Ayasofya ve Sultan Ahmet Camii ve Amazon nehrindeki ay tutulması olduğunu söylüyor.

Northridge California Devlet Üniversitesinden derece ile mezun olan Geib, yüksek lisansını sanat alanında, artistik desen, fotoğraf ve kitap sanatı üzerine yine aynı üniversitede (CSUN )yaptı.

Geib bugüne kadar Kellogg Sanat Galerisi, Pomona California Teknik Üniversitesi gibi birçok galeri ve üniversitede ayrıca Tayvan, Güney Kore ve Londra’da kişisel sergiler açmış.

Taipei sanat müzesinden, Los Angeles şehir müzesinden ödülleri olan sanatçı Northridge California Devlet, Cal Poly, Pomona, Loyola Marymount Üniversitelerinde, Mt. San Antonio Kolejinde ve Los Angeles’taki Bilim ve Endüstri Müzesinde bilgisayarda grafik ve animasyon dersleri veriyor.

Kendisi SIGGRAPH ve Ulusal Bilgisayar Grafik Derneğinin bir üyesi. Los Angeles Printmaking topluluğunun da bir önceki başkanı.

Sergi hakkında gerekli bilgi için 1- 520-432-5824 nolu telefonu arayabilirsiniz…

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!