Baba “zehirli iğne”yi tercih edebilir

Kavga sırasında hayatını kaybeden talihsiz Volkan’ın babasının ömür boyu hapis yerine oğlunu öldürdüğünü kabul etmeyerek, zehirli iğne ile ölümü seçebileceği belirtildi.

San Francisco’nun Martinez kasabasında babası Erhan Kayık tarafından öldürüldükten sonra yol kenarına gömülen 16 yaşındaki Volkan’ın arkadaşları yasta…
Babası tarafından şiddete maruz kaldığı ve yalnızlığına sarılıp, uyku tulumunu alıp gecelediğı Hidden Valley Parkı’nda cumartesi gecesi arkadaşları mum yakıp Volkan’ı andılar.

Kimi gazeteden duyup gelmiş, kimi şaşkın halde, kimi de bu son bizi şaşırtmadı dercesine derin üzüntüde…

Tanıdık tanımadık herkese gülümsemesini eksik etmeyen, selam vermek için koşturan, afacan bir çocuk düşünün… Hemen hemen her gün balık tutma keyfinde, evde yaşadığı yalnızlığı arkadaşları ile gidermek isteyen…

Arkadaşı Keith’in annesi, bir keresinde eve oğlu ile balık tutmaya gideceklerinde geldiğini, bir kaç dakika sohbet etme şansı bulduklarını ve de eğlenceli balık hikayeleri dinlediğini belirtti. Ayrılırken, ‘bana zaman ayırıp, beni dinlediğiniz için çok teşekkürler’ demesinin içini hala çok acıttığını söyledi. “O derece tatlı bir çocuğun, bu derece yalnızlığa ve de şiddete maruz kalmasına anlam veremedik” dedi.

Bir tanıdığı Volkan’ın üvey annesinden dertli olduğunu belirtti. “Ne yaparsa, babasına sürekli şikayet edip dövdürüyordu. Bir gün Volkan evden uyku tulumunu alıp göl kenarına gitmiş, orda uyumuş. Üvey annesi polis çağırıp ‘hırsız var’ diye rapor tutturmuş. Üvey oğlunun aldığını bildiği halde. Bunuda övüne övüne anlatıyordu. Çok yazık oldu çocuğa” dedi.

Komşuları, Volkan’ın evinin önüne çiçek bırakıp çok sevdiği köpekbalığı balonları astılar. Okulunda da bir hatıra duvarı oluşturuldu. Duvara asılan panoları Volkan için yazılan mesajlarla süsleyen okul arkadaşları, onunla ilgili anılarını anlatırken, duvarda asılı olan bir resim herkesi duygulandırdı. Volkan’ın kayıp olduğu dönemde polis tarafından dağıtılan portresini ‘şeytan’a çeviren arkadaşları, altına “Gittiğin yerde şeytan ol ve babanın hakkından gel” yazdılar.

Volkanın sitesine ziyaretçi akını

Volkan’ın sitesi www.dangerousharks.com’un ‘hostingi’ni yapan www.ikonium.com, Turkish Journal’da duyurulduktan sonra Volkan’ın sitesinin ziyaretçi akınına uğradığını açıkladı. Hosting firmasının konuyla ilgili yaptığı açıklamada Vokan’ın web sitesinin 10 binlerce kişi tarafından ziyaret edildiği belirtildi. Ayrıca şirket Volkan’ın anısına sitenin yayınına aksamadan devam edileceğini duyurdu.

Baba bir an önce ölmeyi seçebilir

Erhan Kayık, yarın yeniden hakim karşısına çıkacak. Suçunu polise itiraf edip cesedin yerini Lake Tahoe’ya yakın bir yer olarak gösteren baba, ilk çıkarıldığı mahkemede “birinci dereceden cinayet”le suçlandı, ama suçlarını kabul edip anlaşmaya varmadı.

Zehirli iğneyle idam cezasıyla karşı karşıya olan Erhan Kayık, bu ön duruşmada suçlamayı kabul ederse müebbet hapisle yargılanacak. Bu da gösteriyorki reddetmesinin sebebi, ömür boyu hapiste yatmaktansa bir an önce ölüp bu dertten kurtulmak istemesi.

Diger taraftan, kalp krizi geçirdikten sonra vatandaşlık sınavına girdiğini ve hafızası kayıp, aklı yerinde değil diye rapor alıp vatandaşlık sınavından muaf sayılan Kayık’ın Japon eşi avukatlarla görüşüyormuş şu an. Bu raporları gösterip kurtarmayı deneyecekleri söyleniyor…

 

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!