San Francisco’da 24 parmaklı bir çocuk!

San Francisco’da 24 el ve ayak parmağı ile bir erkek çocuğu dünyaya geldi… 

Kamani Hubbard isimli bir bebek, iki elinde ve ayağında toplam 24 parmak ile dünyaya geldi. San Francisco’daki St Luke Hastahanesi’nden yapılan açıklamaya göre, parmakların görüntüsünde ve işlevinde hiçbir problem yok.

Bir bebeğin ekstra bir parmak ile dünyaya gelmesinde (tıp dilinde bu duruma “polidaktili” deniliyor) hiçbir anormal durum olmadığını söyleyen doktorlar her el ve ayakta muntazam var olan ve de işlevinde problem olmayan parmaklara daha önce rastlanmadığını belirtiyorlar.

Bebek yeni doğduğunda herşeyin normal göründüğü ve de hastahane çalışanlarının üç hafta önce doğan bebekte herhangi farklı bir duruma rastlamadığı söyleniyor. Bebeğin annesi Miryoki Gross, doktor ve hemşirelerin doğum sonrası herhangi bir açıklama yapmadıklarını, “Bebeğiniz 3 kilo doğdu ve de gayet sağlıklı” dediklerini belirtiyor ve de “şu an şoktayım” diyor…

Bebeğin babası Kris Hubbard’ın ailesinde “polidaktili”ye rastlanıyor. Kendisinin de bir elinde işlev görmeyen bir parmağı olduğunu, bu parmağın çocukken ameliyat ile alındığını söylüyor. Aile henüz bu konuda nasıl bir yol alacağına karar vermemiş.

Uzmanlar, Kamani bebeğin fazla parmakları dolayısı ile sorun yaşamayacağını söylüyorlar. Hatta bu durumun avantajları bile olabileceği düşünülüyor. St Luke Hastahanesi’nden Dr. Michael Treece yaptığı açıklamada bu oluşumun baya nadir olduğunu ve de sağlık açısından bir problem yaratmadığı sürece parmaklara dokunulmaması gerektiğini açıkladı.

Bu haberi duyanlar, “12 parmaklı bir piyanist, flamenco gitaristi düşünün” diyerek caz gitaristi Hound Dog Taylor’ı örnek veriyorlar ve bu normal olmayan durumdan avantaj bile sağlanabileceğini düşünüyorlarmış.

Beyzbol erbapları, bu durumun topu atma konusunda yardımcı olacağı görüşündeymiş. “Ahtapot” lakaplı oyuncu Antonio Alfonseca’nin başarısı örnek gösteriliyormuş.

 

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!