ABD’de Türk antrenörün takımı Batı Yakası şampiyonu

Kadın futbolunda dünya birinciliği bulunan ve halen FİFA sıralamasında ilk sırada yer alan ABD’de kadın futbol takımında görev yapan Ercan Özdemir ve yardımcısı Cemre Ayhan’ın çalıştırdıkları UCLA Kadın Futbol Kulübü, Üniversitelerarası Kadın Şampiyonasında batı yakası şampiyonu oldu. Türk antrenörlerin takımı, ekim ayında Florida’da oynanacak final maçıyla ABD şampiyonluğuna ulaşmayı hedefliyor.

2007 Üniversitelerarası ABD Batı Yakası Kadın Futbol Şampiyonası (Women Soccer Clubs of University Soccer Championship West Coast Division) maçları sonucunda, Türk antrenörlerin çalıştırdığı University of California Los Angeles (UCLA) şampiyonluğa ulaştı.

Üniversitelerarası Batı Yakası Şampiyonası hafta sonu University of California San Diego’da (UCSD) yapılan play-off maçları ile sona erdi. Batı Yakası’nda takımlarını şampiyonluğa taşıyan antrenör Ercan Özdemir ile yardımcısı Cemre Ayhan’ın çalıştırdığı UCLA kadın futbol takımı ekim ayında Florida’da düzenlenecek National Cup’ta mücadele etme hakkını kazandı.

“Asıl hedefimiz ekim ayında”

1972 doğumlu, 25 defa genç milli forması giyen antrenör Ercan Özdemir: ” Asıl hedefimiz Florida’da yapılacak National Cup’ta Amerika şampiyonu olmak. FIFA Dünya sıralamasında bir numara olan Amerika Kadın Futbolu’nun önemli bir üniversitesinde görev yapıp, başarılı olmak gerçekten gurur verici bir olay.

Turnuva sonunda takım oyuncularının, oyuncu ailelerininin, okul yönetiminin gelecek sezon için takımda kalmamıza yönelik gönülden istemleri bizleri çok duygulandırdı. Gerek davranışlarımızla gerekse vazife ve ahlakımızla Türk insanını en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. İleride ki asıl hedefimiz, Türkiye’de gerçekten çok geri olan kadın futboluna Amerika’da edineceğimiz tecrübeleri ve birikimlerimizi aktarmak” dedi

UCSD’da ki play-off maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

UCLA 1 – UCSB 0 (2006 National Cup Winner)
UCLA 3 – UCI 2
UCLA 3 – Stanford 1
UCLA 1 – UCSD 0 (2006 USA Champion)

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!