Birlik olmak ses getirdi!

Türk toplum üyelerinin AB-961 aleyhindeki görüş ve tepkilerini dile getirmesi işe yaradı. AB-961 sayılı kanun tasarısı Eyalet Asamblesi Tahsisatlar Komitesi’nde kabul edilmedi. 

California Kamu İhale Yasası’nda 1915 olayları ile ilgili değişiklik öngören ve kabul edilmesi halinde Türkiye, Türk şirketleri, Türkiye ile iş yapan firmalar ve Kaliforniya’daki Türk toplumu açısından hukuki, ticari alanda ciddi olumsuz etkiler doğurma potansiyeli taşıyan AB-961 sayılı kanun tasarısı, Eyalet Asamblesi İş ve Meslek Komitesi’nin ardından, 22 Nisan’da Adalet Komitesi’nden de geçmişti. Sonra Asamble Tahsisatlar Komitesi’ne (Committee on Appropriations) havale edilmişti. Sözkonusu kanun tasarısı, nihayet Tahsisatlar Komitesi’nin dünki toplantısında kabul edilmedi.

Kaliforniya’daki Türk toplumunu temsilen yaklaşık 15 kişinin bizzat gittiği Adalet Komitesi toplantısında tasarı üzerinde yapılan kapsamlı/sorgulayıcı tartışmalar ve gerçekleştirilen oylamanın neticesi, tasarı aleyhinde Türk toplumunca gösterilen yoğun tepkilerin sonuçsuz kalmadığını ortaya koydu.

Türk toplum temsilcileri, Asamble Tahsisatlar Komitesi’nin kararı sonrası memnunlar. Konuyu takipeden birçok isim, ileti trafiğinde bu karar sonrası memnuniyetini birbirine iletmeye başladı. Durum gösteriyor ki; 15 kişi birleşip, Türkiye’nin sesi olabildi, yüzlerce, binlerce toplum üyesinin birlik olup haklarını savunması halinde Türkiye’nin sesinin daha güçlü çıkacağı kesin.

 

(Turkish Journal) 

Become a patron at Patreon!