Turkish Journal farkı!

Turkish Journal, San Diego yerel televizyonu ABC’de… 

4 Temmuz Cumartesi günü Şükrü Safa Çınar’ın kullandığı bisiklet-takside (Pedi-cab) meydana gelen trajik kaza, San Diego medyasının gündemini oluşturmuştu. Turkish Journal, haberi duyar duymaz Çınar’ın arkadaşları ile iletişime geçti.

Güney Kaliforniya’daki yerel gazeteler, 60 yaşındaki Shanon Miller’in öldüğü kazaya, göz altına alınan 23 yaşındaki Şükrü Safa Çınar’ın sebebiyet verdiğini iddia etmişlerdi. Turkish Journal olarak bir yandan olayı araştırdık, bir yandan da suçsuzluğuna inandığımız Çınar’a destek olmak için çaba gösterdik.

Suçsuz olduğu kanıtlanan Türk öğrenci Şükrü Safa Çınar, olayın hemen ardından ilk defa Turkish Journal Kaliforniya Temsilcimiz Işıl Öz’e konuştu. San Diego yerel televizyon ve gazetelerinin, Türk basınının peşinde olduğu Çınar, sessizliğini koruyor.

Muhabirimiz Işıl Öz, Çınar ile görüşen tek gazeteci olmasının sebebini şöyle açıklıyor: “Olayı duyar duymaz, kaza ile ilgili haber geçtim, sonrasında arkadaşlarına ulaştım. Talihsiz kaza sonrası Kaliforniya basınının önyargılı haberleri, olay sonrası en doğru adımın nasıl atılacağına dair duyulan telaş hakimdi ortama. Tek isteğim, kendilerinden alacağım bilgileri gerekli mercilere ulaştırmaktı. Zannediyorum başarılı olduk. Haberimiz sonrası birçok kişiden Çınar’a nasıl yardımcı olabileceklerine dair iletiler aldım. San Diego’da yaşıyor olmam bir avantaj tabii. Habercilikte bilgiye ilk ulaşan kişi olmak önemli ama ben gazeteci kimliğim ve merakım dışında Çınar’a yardımcı olabilme refleksi ile onunla iletişime geçtim. Sanırım, karşı tarafa da bu hislerimi iyi aktarabildim. Çınar’ın, “Siz bana en zor zamanımda, içerideyken sahip çıktınız ve sadece size bilgi vermek istiyorum” demesi bunun kanıtı.

oz_yu

San Diego’nun yerel televizyon kanalı olan ABC’nin muhabiri Charisse Yu, Işıl Öz’ü arıyor ve de akşam 6 haberlerinde yayınlanmak üzere kendisinden bilgi almak istiyor. Öz ile karşılaştıklarında ilk sorduğu soru şu: “Çınar’a neden ulaşamıyoruz?” Öz’den Çınar’ın Türkiye’de olduğu bilgisi başta olmak üzere detayları öğreniyor. Öz, “Son yayımladığım haberdeki bilgileri Yu’ya aktardım, Çınar’ın zor koşullar altnda üç gün geçirmesinin altını çizdim ama haberde eleştirilere yer vermediler, yine de olaya Çınar tarafından da yaklaşıp, dengeli haber yapılması taktir edilir nitelikteydi” dedi.

Şükrü Safa Çınar’ın başına gelen olaydan dolayı, Miller’in ailesinin, “pedi-cab” şirketine dava açabileceği gündemde. Bir başka tartışma da Çınar’ın San Diego Polis Departmanı’na dava açıp açmayacağı üzerine. Turkish Journal ailesi olarak, Çınar’a tekrar geçmiş olsun; diyoruz.

Dün akşam canlı yayında yayınlanan ABC haberini sizinle paylaşıyoruz: www.10news.com

 

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!