“Türkiye’nin desteği olmadan kazanamazdım”

Sinem Saniye, Indi Music TV’nin düzenlediği yarışmada birinci oldu. 

Bağımsız müzik denilince ilk akla gelen adreslerden olan cdbaby.com gibi, ABD’de birçok kişi tarafından takip edilen Chris Pati’nin başkanlığını yaptığı Indi Music TV, en iyi bağımsız müzik videosunu bulmak için kolları sıvadı.

Bu yarışmada finale kalan Sinem’in “Are We in Love” klibiyle rakiplerini geride bırakarak birinci olması birçok Türkü şaşırtmadı.

Yarışmanın birincisi internet üzerinden kullanılan oylar aracılığıyla belirlendi.

IndiMusic TV, WLNY TV 10/55 Stüdyolarından yayın yapan New York merkezli bir televizyon. Sinem ile özel ropörtaj yapacaklarını ve de cuma günü videonun yayınlanacağını öğrendim.

Bugün belli olan bu başarılı sonuç sonrası vakit kaybetmeden Sinem Saniye ile Turkish Journal için görüştüm.

Sinem, “Indi Music TV programının yarışmasında müzik klibimin bir numara olması sadece benim için değil, hepimiz için bir başarı!” dedi ve nedenini şöyle açıkladı: “Ben bunu kendi başıma kazanamazdım. 27 senedir Amerika’da yaşamama ramen Türkiye’den bu kadar destek ve oy gelmesi beni gerçekten çok duygulandırdı.”

“Türkiye’nin desteği beni güçlendiriyor”

Özellikle bu zor ve belirtisiz müzik dünyasında kendini şanslı hissettiğini belirten Sinem, “Sanki yanlız değilim, her adım attığımda Türkiye’deki birçok kişi arkamdaymış gibi hissediyorum. Bu acımasız müzik piyasasında insan kolayca boğulup gücünü unutup ve güvenini kaybedebilir. Ne zaman zor bir günüm olsa, Türkiye’nin desteği beni güçlendiriyor” dedi ve ekledi: ABD’nin de desteklerini unutmam ve ABD’de yaşayan tüm Türklerin arkamda olmaları da beni sevindiriyor ve onlara da sonsuz teşekkür ediyorum.

İşte Sinem’in birinci olduğu şarkı: Are We In Love

Şimdiye kadar hep Amerika içerisinde turne yapan, konserler veren Sinem’e Türkiye’de konser verme fikri olup olmadığını sordum…
Artık 2010’da yaz aylarında Türkiye’de de ilk kez konser vermeyi düşündüğünü öğrendim. Pop ve Jazz karışık müzik sevenleri ve kendisinin bestelerinden keyif alan herkezi bu konsere davet ediyor ve “Bu yarışmada bana destek verenlerle yüzyüze tanışmak benim için büyük bir zevk olacak” diyor…

Sinem’in konser ve müzik haberlerini daha yakından takip etmek için sinem.net internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Fotoğraf: Cahit Oktay

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!