“Sendikal hak mücadelesi yürütenler gözaltında ise; iş güvencesi de gözaltındadır!”


16 Mart Cuma günü sabah saatlerinde gözaltına alınan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı, Şube yönetim Kurulu Üyesi Recep Temel, Eğitim Sen İzmir 6 Nolu Şube’nin eski başkanlarından İdil Uğurlu ve Abdülkerim Akdeniz için sosyal medya üzerinden uluslararası destek kampanyası düzenleniyor.

Çağdaş Yazıcı’nın eşi Eylem Şen, “İçlerinde eşim Çağdaş Yazıcı’nın da olduğu KESK yöneticileri İzmir’de geçtiğimiz cuma sabahı gözaltına alındılar. Polis sorgusunda sadece sendikal faaliyetlerine yönelik sorular sorulmuş. Bu ülkede sendikal faaliyete yönelik bu tür saldırıların tekrarlanmaması ve bir an önce salıverilmeleri için uluslararası bir kampanya yapıyoruz. Bu akşam Türkiye saati ile 22.03, İngiltere saati ile 19.03, Almanya saati ile 20.03 #TurkeyFreeTradeUnionists Hashtag ile Twitter’da olacağız.” dedi.

Şen, sözlerini şöyle bitirdi: “Sevdiklerimiz, dostlarımız, eşitlik, özgürlük ve barış için mücadele eden herkes serbest kalmadıkça gün aydın olmayacak bize. Eşimin, arkadaşlarımızın kaç gün daha gözaltında kalacağını bilmiyoruz. Bu konuda desteğinizi ve dayanışmanızı bekliyoruz.

Çünkü onlar emekçiler için ücret, yemek, ulaşım hakkı; çocuklar için kreş hakkı için mücadele ettiler ve şimdi sıra onlara geldi!

Çünkü onlar daha bir hafta önce Seferihisar Belediyesi ile çalışanların ücretlerini yüzde 43 iyileştiren bir sözleşmeye imza attılar. Üç gün sonra gözaltına alındılar!

Çünkü, onlar su gibiler.

Çünkü onları çok özledik.

Çünkü, Öykü Arin, artık sürekli babasını soruyor.

Tez kavuşalım!”

Tüm Bel- Sen 1 Nolu Şube yaptığı açıklamada, “12 Eylül’ün baskıcı ve otoriter rejimini miras alanlar, Ohal’de Buhal’de de hiçbir koşulda susmayan KESK’i yine hedef aldı. AKP’nin OHAL’i temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmak, muhalefeti korkutmak ve sindirmek için kullandığını tekrarlamak bile gereksiz bir hal almıştır. Bu türden çabaların bizleri korkutacağı ve sindireceğini düşünenler yine yanılmaktadır” diye ifade etmişti.

Become a patron at Patreon!