Film endüstrisi yılın en büyük gecesine hazır

 83. Akademi Ödülleri bu gece sahiplerini bulacak… 

83_oscar8

Sunuculuğunu Anne Hattaway ve James Franco’nun üstlendiği törende Natalie Portman, Nicole Kidman, Annette Bening, Colin Firth, Javier Bardem ve Jeff Bridges gibi geçen yıl filmleri onurlandırılan isimler başta olmak üzere sinema dünyasının önde gelen birçok ismi Kodak Tiyatrosu’nda biraraya gelecek.

ABC’de yayınlanacak olan özel gece öncesi hazırlıkları görmek için Turkish Journal adına Los Angeles’a gittim.

Hollywood’da hazırlıklar yaklaşık bir ay önce başlamış. Oscar gecesine iki gün kala tüm trafik Hollywod’da kapatılmış. Gerekli dekor çalışmaları bitmek üzereydi. 75.5 metre uzunluğundaki kırmızı halı da hemen hemen hazırdı. Gazeteciler, tören öncesi çekim yapabilmek için adeta yarışıyorlardı. Canlı televizyon ekipleri de soğuğa aldırmaksızın çekim yapmaya devam ettiler.

83_oscar7

Şatafatından taviz vermeyen tören

Çiçekçiler, yiyecek-içecek hizmetinden sorumlular, limuzin sürücüleri, özel park görevlileri, saç stilistleri ve diğer satıcıları ile Hollywood için servis sağlayıcıları da içine alırsak en az 7 bin kişi bu gece için görev almış.

2008 mali krizinin ardından Oscar kampanya harcamaları kısıtlanmıştı. Bu yılki tablo farklı. Bir kaç yıl önceki durgunluğun aksine 130 milyon doların harcandığı şaşalı bir gün ile yine dikkatleri üzerlerine çekecekler.

Bu yıl altın ve bakır fiyatları hızla arttığı için Akademi Oscar heykellerine daha fazla para ödenmiş. 13 bin çiçek tedarik edilecekmiş. Bu yılki menüde sushi dikkat çekiyor. Konukların oturması için döşemeli sandalye seçilmiş ve bu sebeple her sandalye için ekstra 7 dolar ödenecekmiş. Serviste düz beyaz porselen yerine her biri için 1 dolar fazla ödeyip altın şeritli çini tabak sipariş edilmiş.

Esnaf mutlu

LA’in bu haftaki ekonomik göstergelerinden biri park alanları için talep desem yanlış olmaz. Sadece bu hafta 50 bin dolarlık gelir elde edilmiş. Soğuk hava ve yağmura rağmen Hollywood sokakları çok kalabalıktı. Alışveriş yerleri gece vakitlerine kadar açıktı.

Sabah saatlerinde kırmızı halıyı en iyi şekilde görebileceğiniz alan demir çitler ile çevrilecek. Bakalım kırmızı halıda ilginin çoğu kime gidecek.

Sokakta karşılaştığım kişilere sordum, favori film: ‘Black Swan’ ve Colin Firth ve Christian Bale’in ödülleri garanti görünüyor.

 83_oscar9 83_oscar5 83_oscar6 83_oscar4 83_oscar3 83_oscar2 oscar_2011_isil_oz

Become a patron at Patreon!