ABD’nin San Diego kentinde savaş uçağı, evlerin üstüne düştü!

ABD’nin San Diego kentinde, askeri üsse yakın bir bölgede iniş halindeki bir F-18 savaş uçağı yerleşim yerine düştü. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti. 

Sıradan bir pazartesi günü yaşarken, yaşadığım yere araba ile beş dakika uzaklıktaki bir mahallede inanılmaz bir olay gerçekleşti. ABD’de California eyaletinin San Diego kentinde F-18 savaş uçağı yere çakıldı.

Olay yerine gittiğimde polis, uçağın düştüğü yere güvenlik açısından hiçbir şekilde yaklaşılmasına izin vermiyordu. Yetkililer, pilotun yaralandığını ve derhal hastahanede tedavi altına alındığını bildirirken, kazada toplam 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Uçağın düştüğü ev ile yanındaki bir ev ve park edilmiş iki araba yanarken, kazanın meydana geldiği yerde bulunan okuldaki öğrencilerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Veliler telaş halinde okula akın ediyorlardı.

Olay yerinde görüştüğümüz kişilerin kazaya bizzat tanıklık etmenin şokunu henüz atamamış oldukları dikkat çekti. Kazanın meydana geldiği yerdeki halk; ”Büyük bir patlama sesi ve de yükselen alevler eşliğinde donduk kaldık” ifadesiyle yaşadıkları heyecanı açıkladılar.

Federal Havacılık Dairesi’nden Ian Gregor’un açıklamasına göre, kaza üsse 2 mil (3.2km) uzaklıkta iniş hazırlığı sırasında meydana geldi.

F-18 supersonik jetleri, Amerikan Marine Corps ve Navy tarafından geniş bir kullanıma sahip.Miramar hava üssü, meşhur  “Top Gun” filminin çekildiği yer olarak da biliniyor.

Become a patron at Patreon!