ABD’de Türk doktorun büyük başarısı

Amerika’nın batı yakasında bulunan California Üniversitesi San Francisco (UCSF) Omurga Merkezi’nde kompleks bir ameliyat başarı ile sonuçlandı. 

UCSF ameliyat ekibi, geniş bir kanserli tümörü 12 saat içerisinde hastanın vücudundan temizlediler. Bu prosedürün rekora geçecek sürede, başarı ile gerçekleştiği bildirildi.

En önemli konu ise; hastanın kanserli hücreden tamamen kurtulmuş olma bilgisi. Ameliyatı gerçekleştiren hekimlerden birisinin Türk olması da ayrıca gurur kaynağı.

Geçmişte bu tip tümörlerin parça parça temizlendiğini belirten ekip, vücutta kalabilecek tümörlü bir hücrenin yeniden kanseri tetiklediğini, bugün gelinen noktanın ise ümit verici olduğunu, tümörlü parçayı kazıma yöntemi ile hastalığın tekrarlama riskinin hemen hemen yok olduğunu belirtiyorlar.

Ortopedik Ameliyat Departmanın’da görev alan Doçent Doktor Vedat Deviren, üniversitenin web adresinde yayımlanan demecinde sonuçtan memnuniyetini belirtiyor. Deviren, 1992, Hacettepe Tıp Fakültesi mezunu. 1999’da ortopedi cerrahi uzmanlığını almış. 2001 yılından bu yana da UCSF Tıp Merkezi’nde görev alıyor.

Amerika’nın batı yakasında tek olan UCSF Omurga Merkezi’ne her yıl dünyanın dört köşesinden 300’e yakın hastanın geldiği, tedavi edildikleri bildiriliyor.

Merkeze başvurulan problemler arasında; omurgadaki defarmasyon, omurgadaki dejeneratif hastalıklar, fıtık, belkemiği tümörü, bölgede akut kırılmalar, travmalar, enfeksiyonlar, boyunda arıza ve kemik ve kemiğe yakın eklemin iltihabı var.

Başarılı ameliyat sonrası 60 yaşındaki Mary Shorba’nın sadece sabahları yürüme zorluğu çektiği ve de boynunda hafif bir ağrısı olduğu söyleniyor. Hasta bir süre doktor kontrolünde olacakmış. Sonuç: Başarılı geçen ameliyat sonrası hem ameliyat ekibi hem de hasta yakınları “kanser”li hücreden tamamen kurtulmanın sevincini yaşıyorlar… .

 

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!