Oscar biletleri “kara borsada”

Film Sanat ve Bilimleri Akademi avukatları uyarıyor: “175 bin dolarlık paket bilet ile Oscar törenlerine gitmek isteyebilirsiniz ama başınıza bela almış olabilirsiniz.” 
Arizona Phoenix’de bulunan McMurry Inc. adlı şirketin verdiği reklamlarda, bu paket bilet ile 81. Oscar Ödül Törenine katılabileceğiniz ve Los Angeles’ta kalınacak otelin ücretinin de bilete dahil olduğu belirtiliyor.

Akademi, bu şirketi 6 tane bileti “kara borsada” satmak istediği için suçluyor. Çünki ödül gecesine katılmak için dağıtılan davetiyeler başka isme transfer edilemiyor ve biletlerin satılmasına izin verilmiyor.

Bugün Kaliforniya Merkez Bölge’den federal mahkeme avukatları basın açıklaması yaptılar. Bilet satışının güvenlik konusunda açıklar yaratacağını belirten avukatlar, geceye leke sürecek herhangi bir olay veya eylemin yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığını belirtiyorlar. Güvenlik konusunda uzman kişiler, Akademi’nin halka açık bilet satışı yapmamalarını tavsiye ediyor. Geceye katılacak kişilerin belirli kişiler olmasına özen gösterilmesinin önemine değiniyorlar.

McMurry Inc. şirketi konu ile ilgili telefonları cevaplandırmıyor.

Bu sabah baktığımızda şirketin internet adresinde hala reklam duruyordu. Yetkililer gerekli hukuki işlemin yapılacağını duyurdular.

Yani siz siz olun, davetiyesiz Oscar törenlerine katılmanın yollarını aramayın…

 

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!