Güney Carolina’da polisler “Sevgililer Günü”nün anlam ve önemine uygun davranıp halka çiçek dağıtıyorlar ama bir şartla: Ateşli silahınızı teslim edeceksiniz!!! 

İnsanın temel haklarından olan yaşamak, özgürlük ve kişi güvenliği, çoğu zaman ne yazık ki bir namlunun ucunda ve tehdit altında. Öyle ki bu güzel günde, ateşli silah-gül takası ilgi görüyor. Bu programa uyan kişiler gülden başka Best Buy’dan hediye çeki de kazanıyor. Columbia Kilisesi’nde bu değiş tokuş gerçekleşmeden önce araba kuyrukları oluştuğunu duyduk. Polis departmanından aldığımız bilgiye göre; şu ana kadar 75 silah teslim edilmiş.

Richland Şehir Şerif Departmanı’ndan Chris Cowan yaptığı açıklamada: Bir silahın yüz dolarlık hediye çeki karşılığında alındığını, bir kişinin altı silah ile geldiğini ve de altıyüz dolarlık hediye çeki almaya hak kazandığını bildirdi.

Silahların çalıntı olup olmadığına dikkat edildiğinin, kimlik ve adres kontrolü yapıldığının altını çizen Cowan, silahın herhangi kötü amaç ile kullanılıp kullanılmadığına da baktıklarını, balistik test yaptıklarını belirtti. Kaliforniya dışında, New York’ta da bu değişimin ses getirdiği duyuruldu… Silahlarını teslim eden kişiler ortak bir görüşle, silahlardan kurtulmak için bugünden güzel bir gün olamaz diyorlar. Merak ediyoruz, “Erkekler gülleri önemsiyorlar mı?” diye… Cevap hoş: Gül almadan ayrılan yokmuş… ABD’de her 100 kişiden 90’ında ateşli silah bulunduğunu düşünürsek yılda bir de olsa bu oranın düşmesi bizi umutlandırıyor…

Turkish Journal ailesi olarak “silah taşımayı bir kültür” olarak niteleyen çoğu kimseye inat; silahsız, barış temelli bireysel silahsızlanmayı sağlayacak etkinliklerle dolu günler diliyoruz…

 

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!