San Diego’da “Çocuk Bayramı” coşkusu

23 Nisan Bayramı San Diego’da kutlandı… 

UTC’deki forum odasında gerçekleşen etkinlik İstiklal Marşı ve ABD Marşı söylenerek başladı. ATASC-San Diego Türk Okulu Müdürü Murat Ertaş giriş konuşması yaptı. Ertaş, 5.yılını dolduran Türk Okulu’nun başarılı bir şekilde yol aldığını belirtti. Okulun kaliteli öğretmen kadrosu ve beş seneyi aşkın tecrübe birikimi ile çocuklara kısıtlı sürede en kaliteli eğitimi aktaracak seviyede olduğunu söyledi. Bu şenlikte emeği geçen değerli öğretmenlere ve katkısı bulunan herkese teşekkür edip, bu gösterileri sahneye koydukları için öğrencileri tebrik etti. Ertaş konuşmasından sonra, ATASC Başkanı Vega Sankur’u kürsüye davet etti.

Sankur, konuşmasında 23 Nisan tarihinin önemine değindi ve ekledi: “Kurtuluş Savaşının başlaması, kongrenin kurulması ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması için en önemli tarihlerden biri olan bugün Atatürk’ün dehası ile çocuklarımıza armağan edilmiş. Çökmüş bir imparatorluk, üç tarafımız düşmanlar ile sarılı tam ümitsiz bir günde bu Kurtuluş Savaşı ile sıfırdan, 80 yılda içten ve dıştan gelen tehditlere karşı demokrasi kurmuş olmamız gurur verici hem de ümit verici.” Sankur konuşması sonrası ATASC-SD eski Başkanı Dr. Tuba Ertaş’a derneğe emeklerinden dolayı teşekkür etti ve kendisine plaket verdi.

Etkinlikte, Prof.Dr. Can Bilsel’in öğretmenliğini yaptığı yıldızlar sınıfının Orhan Veli’den şiirler okuması hem bilgilendirici hem de keyifliydi. Etkinlik, miniklerin dans eşliğinde “Arkadaşım Eşek!” şarkısını söylemesi ile renklendi. Son olarak tüm sınıfların kollektif çalışması “23 Nisan dans” kareografisi ilgi gördü.

Etkinlik sonrası ATASC Başkanı Vega Sankur ile görüşme şansı yakaladım. ATASC’nin bugünü bu sene büyük bir coşku ile kutladığını belirtti. “18 Nisan’da Long Beach’de üç okulun katıldığı bir gösteri yaptık. Dün Los Angeles ve Orange County’de bugün burada coşkulu kutlama çok güzeldi. Yarın da Ventura’da etkinlik yapılacak. Her okulumuzda müsamereler yaptık. Anneler, babalar ve çocuklar büyük bir şenlik havasında etkinliklere katılıyorlar. Çok mutluyum, belki 150’den fazla çocuk gördüm etkinliklerde. Çocuklarımızın Türk olmalarından duydukları sevinci görmek beni çok gururlandırdı” dedi. 19 Mayıs’ta da piknik etkinlikleri yapacaklarını duyurdu ve coşkuyla kutlamak hevesinde olduklarını belirtti.

ATASC-San Diego Başkanı Aytaç Biber bugüne dair görüşlerini söyle açıkladı: “ ATASC-SD Türk Okulu çatısı altında Yüce Önder Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Cumhuriyetin hür insan iradesine dayalı en güzel yönetim şekli olduğunu ve sadece Cumhuriyeti benimsemekle muasır medeniyetler seviyesine çıkılabileceğini hatırlamalı, geleceğin teminatı olan çocukların Cumhuriyeti sahiplenmelerini ve yüceltmelerini sağlamalıyız. Bugün coşkuyla kutladığımız 23 Nisan bayramının bizler için önem ve anlamı da buradan kaynaklanmaktadır. Bu özel günde Atatürk ve Ulusal Egemenlik için mücadele etmiş binlerce adsız kahramanımızı tekrar saygıyla anıyor, tüm dünya çocuklarının Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

ATASC-SD Türk Okulu komitesinin hazır bulunduğu etkinliğe ilgi çoktu. Konuklar, bir yandan öğrencilerin okulda yaptığı resimlere göz atıp bir yandan da hazırlanan ikramlardan yediler. Okulun öğretmenleri Asuman Engin, Prof.Dr. Can Bilsel, Emel Evren, Gül Göksel, Hülya Saygın ve veliler haklı bir gururla çocuklar ile neşeli bir gün geçirdiler.

 

 

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!