“3 Maymun” ödüle doymuyor!

Kuzey Carolina’da gerçekleşen “River Run” Uluslararası Film Festivali’nde “3 Maymun”a ödül verildi. 

“River Run” Uluslararası Film Festivali’nde ödüle layık görülen filmler UNC Sanat Okulu Tiyatrosunda dün açıklandı. Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği 2008, Türkiye / Fransa / İtalya yapımı “3 Maymun” filmi; 22-29 Nisan tarihleri arasında ABD’de gerçekleştirilen River Run Uluslararası Film Festivali’ne katıldı. “3 Maymun”, festival sonrası en iyi yabancı film ödülüne layık görüldü.

Filmde başrolde olan Hatice Aslan da en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu. Dün gece NTV’de yayınlanan “Sade Vatandaş” programına konuk olan Aslan, böyle bir duyum aldıklarını ama henüz resmi bir açıklama yok diye belirtmişti.
Festival komitesine bu bilgiden sonra ulaştım ve de festivalde filmi gösterilen birçok yönetmenin haftasonunda şehirden ayrıldığını öğrendim. “Rocaterrania” adlı filmi ile en iyi belgesel dalında ödüle layık görülen yönetmen Brett Ingram’ın ödülünü alan tek yönetmen olduğu söylendi.

Festival jürisinde Lucas Film’den Eric Besner, film eleştirmeni Andrew O’Hehir, yönetmen Jennifer Chambers Lynch ve Chicago Uluslararası Film Festivali’nin kurucusu ve sanat yönetmeni Michael Kutza gibi önemli isimler yer alıyor.

Film, küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin gerçeği örtbas ederek her şeye rağmen bir arada kalma çabasını anlatıyor. Filmde, altından kalkamayacağı acılara ya da sorumluluklara maruz kalmamak adına gerçeği bilmek istememek, onu görmemek, duymamak, hakkında konuşmamak ya da günümüz tabiriyle “Üç Maymun”u oynamak, onun varolduğu gerçeğini ortadan kaldırır mı? sorusunun cevabı aranıyor.

Festival hakkında daha detaylı bilgiye www.riverrunfilm.com adresinden ulaşabilirsiniz.

 

(Turkish Journal) 

Become a patron at Patreon!