Türk işletmeciden, San Diego’da yaşlılara özel bakım evi

Lise döneminde görmüş olduğu yaşlı evlerinin etkisiyle 1994-95’ lerde Türkiye’de bakım evi işi yapmayı hayal eden ancak maddi olarak hiç bir destek alamadığı için hayalini şimdi gerçekleştirme şansı yakalayan Arzu Onay’ın San Diego’da hizmete sunacağı yaşlılara özel bakım evi açılıyor. Lisans işlemleri devam etmekte olan evin, iki ay içinde açılması bekleniyor.

7 yıldır San Diego’da yaşayan, 2003 yılından beri yaşlılara özel bakım hizmeti veren Onay, bu servisi genişletme amacıyla iki sene önce 9000sqf alanda 2200sqf büyüklüğünde 5 oda 2 salon 2 banyolu bir ev satın alarak, burayı kaliteli eşyalarla yeniden döşedi. Evde iki özel oda ve iki de iki kişinin paylaşacağı ortak oda olacak. Onay, kendine asistan gözetiminde bakabilecek olan 6 kişiyi eve alıp onların güncel yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olacak.

Yeni bir hizmet sevincinin içerisinde olan Onay: “San Diego’daki Türk nüfusu giderek çoğalıyor. Yaşlılarımız, en azından Türkçe konuşulabilen ve Türk yemekleri ağırlıklı bir yerde yaşamayı tercih edebilirler” diye düşündüğünü belirtti.“ Hizmetimiz sadece Türklere yönelik değil tabii ki. Bazı aileler yaşlı aile bireylerine evde bakmak çok pahalıya mal olacak ise, böyle bir evi tercih edebiliyorlar.Yaşlı insanlara bakımın çok zor olduğu gibi bir düşünce vardır. Ben kendimi bildim bileli yaşlılarla aramda inanılmaz bir bağ var ve onlara son yıllarında güzel bir yaşam verebilmeyi istiyorum. Çok değerli buluyorum yıllarca yaşamış bedenlerini ve kişiliklerini” dedi.

Eski Foça’da büyüyen Onay, 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Pazarlama Reklamcılıktan 1982’de mezun oldu. İzmir ve İstanbul’da değişik uluslararası şirketlerde satış müdürü olarak görevler yaptı. 1998’de eşinden ayrıldıktan sonra Amerika’ya ingilizce eğitimi için geldi ve gelişinin 4.ayında annesinin felç olması nedeni ile geri döndü. Annesinin vefatı sonrası tekrar Amerika’ya dönen Onay’ın 26 yaşında bir oğlu var.

Daha detaylı bilgiye www.atendernursing.com adresinden ulaşabilirsiniz.

(Turkish Journal)


Become a patron at Patreon!