Nestle kurabiyenin hamurunda bakteri uyarısı

Food and Drug Administration (Gıda ve İlaç Kurulu) yetkilileri uyarıyor: “Buzdolabında saklanan Nestle marka ham hamurlarda laboratuar tetkikleri sonrası bakteriye rastlandı.” 

Nestle’nin paketlenmiş kurabiye hamurlarında bakteri saptandı. FDA, bir salgın riski olup olmadığını araştırıyor. FDA, yaptığı basın açıklamasında, buzdolabında saklanan Nestle ham hamurlarda laboratuar tetkikleri sonrası bakteriye rastlandığını belirtti. 29 eyaletten 65 kişinin aynı şikayetten hastahaneye gittiği öğrenildi. Kimsenin bu bakteri sebebiyle ölmediği; ama kanlı ishal, kusma, en ağır durumlarda böbrek yetmezliği gibi sonuçlar ortaya çıkaracak ölümcül bir bakteri söz konusu.

ABD Nestle ABD Gıda ve İlaç İdaresi gönüllü olarak bu ürünü satmayı durdurdu ve satışta bulunduğu şirketlerden ürünü geri getirmeleri üzerine iletişime geçti. Müşterilere de ürünü geri getirmelerini ve geri ödeme yapılacağını hatırlattılar. Dondurma dahil bu markanın diğer ürünlerinde herhangi bir problem olmadığı söylendi.

FDA sözcüsü Michael Herndon, yaptığı basın açıklamasında, yetkililerin Nestle’nin hamur ürünlerinde rastlanan bakteri nedeniyle acil önlem aldıklarını belirtti.

The FDA uyarıyor: “Kurabiye eğer pişmiş olursa bakteri ölür düşüncesi yanlıştır, çünkü hamur pişirme girişiminde, bakteri elleriniz aracılığı ile başka gıda maddelerine bulaşabilir.”

Nestle kurabiye hamurunun pazarda yüzde 41 pay sahibi olduğunu öğrendik. Facebook’ta 40’dan fazla bu marka kurabiye hamurları ile ilgili gruplar var.

Nestle Toll House’un hamuru içindeki çiğ yumurtanın, Salmonella enfeksiyon riskini ortadan kaldıran pastörize olarak kullanıldığı bildiriliyor. Ancak diğer maddeler ve patojenler veya bakteri içerme riskine karşı şirket, ürün etiketlerinde hamurun çiğ yenmemesi için uyarıyor.

Tüketici Savunma Grubu Merkezinde görev alan avukat Sarah Klein, bu haberin üzücü olduğunu söyledi. “Ne yazık ki, kişilerin gıda güvenliği yıllardır sağlanamıyor ve böyle gelişmelerin Amerikan halkına da sürpriz olduğunu sanmıyorum” dedi.

 

(Turkish Journal) 

Become a patron at Patreon!