Dünyanın en parlak beyinleri TED’de buluşuyor!

TED2010 Long Beach Konferansı için geri sayım başladı… Şubat ayında gerçekleşecek konferansın tüm biletleri şimdiden satılmış. Yedek kayıt yaptırma şansınız hala devam ediyor. Bu yıl, devam eden küresel mali krizin etkisine rağmen yine fikirlerin önemi vurgulanacak ve de aydınlatıcı, ilham verici fikirler paylaşılacak. 

Her yıl, dünyanın önde gelen düşünürleri TED’in önderliğinde düzenlenen konferanslara katılıyorlar. Dünyayı değiştirmek için tutkuyla fikirlerin gücüne inananların buluştuğu adres TED’in açılımı şöyle: “technology, entertainment, design’ (teknoloji, eğlence, tasarım)…

Yayılmaya değer fikirler

Bu önemli organizasyonun basınla ilişkilerinden sorumlu Laura Galloway’den konferansa dair bilgiler aldık. TED2010, 9-13 Şubat 2010 tarihleri arasında Long Beach, Kaliforniya’da yapılacakmış. Konferans dört gün sürüyormuş, sabah 8,5’dan, akşamüstü 5’e kadar, bir yemek molası ve iki kahve arası hariç, yerinizden pek kıpırdamıyormuşsunuz.

Galloway: “Dünyaca ünlü bilim adamları, şirket yöneticileri, tasarımcılar, aydınlar bu konferensı merakla bekliyorlar. Sonuç mu? Bilgileniyorsunuz, beklenmedik bağlantılar kurabiliyorsunuz” diyor ve ekliyor: “ Dört gün boyunca, ayrı 50 hoparlörden sunulan, 18 dakikaya sığabilen, akıcı, bilgilendirici zaman zaman komik içeriği ile müzik ve performansın dahil olduğu teknoloji, eğlence, tasarım, bilim, iş dünyası, küresel sorunlar, hayırseverlik ve sanat içerikli fikir alışverişine hazır olun.”

TED, akademik bir kuruluş. 1984 yılında mimar Richard Saul Wurman ve ortakları tarafından kurulmuş. 2001 yılında, Chris Anderson tarafından satın alınmış. Kar amacı gütmeyen organizasyonun etkisi günümüze kadar artarak devam etmiş. Eskiden yılda bir yapılan konferans, talep sonrası kardeş konferans TEDGlobal ile dünya çapında farklı kentlerde düzenlenmeye devam ediyor. Her yıl üç ayrı kişiye 100 bin dolar değerinde ödül veriliyor, daha da önemlisi dünyayı değiştirmek için bir dilek tutmaları ve o yılki konferansta bu dileklerini katılımcılar ile paylaşmaları rica ediliyor.

Bu konferansa katılım biraz pahalı ama 2006’dan beri Ted.com internet adresinden konuşmacılara ait videoları bedava izleme şansınız var.

TED Çeviri Projesi 

50 dilde ve 100 gönüllü çevirmen ile başlatılmış. Altyazılar, interaktif transkript ve herhangi bir konuşma için yeteneğine göre dünya çapında gönüllüler tarafından İngilizceden çevriler ile iletişimin kolaylığı da sağlanmış. Bu iddialı projede iki önemli şeyin altı çiziliyor: Dünyayı daha derin bir şekilde anlamaya çalışmak ve daha iyi bir gelecek için hepimizin kolları sıvamamız gerekliliği.
Daha ayrıntılı bilgi için: www.ted.com

 

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!