Bernie Sanders: “Siyasi devrim yapacağız”

Feel The BernABD’de 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için mitingler sürüyor.
Demokrat Parti Başkan aday adayı Senatör Bernie Sanders’ın San Diego mitingindeydik. 10 bin’den fazla Sanders destekçisi üç saat boyunca kuyrukta bekleyerek salonda yerlerini aldılar. Salonda heyecan hakimdi. Sloganı, ‘A Future to Believe In’ olan kampanyanın daha çok gençlerce desteklendiğini bu mitingde de gördük.

Konuşmasında, ABD’nin gerilediğini ve ülkenin acil politik bir devrime ihtiyacı olduğunu söyleyen Sanders, siyasetin dışında ekonomik dengesizliğe, iklim değişikliği ile mücadeleye, ülkenin sağlık ve eğitim sistemine dair kampanyasında söz ettiği çoğu konuya değindi.
Sanders, gençlere, engelli gazilere, yaşlılara, Latinlere, Afrikalı Amerikalılara, Yerli Amerikalılara, kadınlara, eşcinsellere, belgesiz göçmenlere ve ekonomik olarak dezavantajlı olanlara destek mesajı verdi.

“Hep birlikte bu ülkenin ulusal önceliklerini değiştireceğiz” diye seslenen Sanders, “ülkenin altyapısını yeniden inşa etmek ve milyonlara iş yaratmak için buradayız” dedi.

Milyarder sınıfa, Wall Street bankalarına, ilaç firmaları ve petrol şirketlerine ateş püskürdü, Demokratik Parti’den rakibi Hillary Clinton’ı ve Cumhuriyetçi Donald Trump’ı eleştirdi.

“Zengin ve güçlü kimi temsil ediyor?”

Sanders, herkes için değil, sadece bir yüzde için çalışan ekonomiden dem vurdu ve bunu değiştireceklerini ifade etti.

Belçika’daki saldırıyı kınayan ve Brüksel’de yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileyen Sanders, konuşmasında IŞİD’in yok edilmesi için ABD’nin elinden geleni yapacağını dile getirdi. Müslüman ulusların liderliğinde Ortadoğu’da barışı destekleyeceklerini söyledi. ABD silahlı kuvvetlerinin cesur erkek ve kadınlarını bitmez tükenmez bir savaşa sürüklemeden de IŞİD yok edilebilir” dedi ve büyük bir hata olarak adlandırdığı Irak savaşını ve Irak’a girilmesine karşı çıktığını hatırlattı.

Yenice Idaho ve Utah’ı kazanan Sanders, “Siyasi devrim yapacağız” sloganıyla ve gelir adaletsizliğini gidermeye yönelik vaatleri ile dikkat çekmeye devam ediyor.

SD

Stand Together

Peace

Bernie

Fotoğraflar: Işıl Öz

Become a patron at Patreon!