Dijital kız “Saya” sosyal medyada ilgi odağı

 

Tokyo bilgisayar laboratuvarı ürünü “Saya” geçen yıl Japon sinemasında yıldızı parlayan bir dijital karakter. Geçen yıl tasarlanan Saya’nın yeni versiyonu, animasyon olarak ticari sergi olan CEATEC’te paylaşıldı:

https://www.youtube.com/watch?v=lPiyJq7Q9sw

Görenler, şaşırıyor!

BBC’den Yvette Tan’ın haberine göre, Saya’nın geçen yıl paylaşılan okul formalı fotoğrafları sonrası, bilgisayar tasarımında nerelere gidileceğinin sinyali verilmiş oldu. Tasarımcılar Teruyuki ve Yuka Ishikawa, Saya’nın gerçek bir insan olup olmadığı hakkında soru yağmuruna tutulduklarını söylediler. O zamandan beri, tasarımcı çift, kreasyonlarını mükemmelleştirmek için kolları sıvadı ve geliştirilmiş yeni versiyon ile kız öğrenci Saya sürümünü paylaştı.

Mükemmel Japon kız

Tasarımcılar, BBC’ye verdikleri demeçte, ”Kendimizi Saya’nın anne ve babası olarak düşünmediğimiz halde sanki kızımız gibi sevgi ve şefkat ile onu yarattık” diyorlar. Tokyo’da genç kızların popüler uğrak alanı olan Shibuya’da gördükleri kızlardan esinlendiklerini söylüyorlar. Saya’nın spesifik bir yaşı olmamasına rağmen yüz ifadeleri, hareketleri ve kişiliği 17 yaşı yansıtıyor.

Tasarımcı çift, Saya’yı çizerken Japon kadınlarda gördükleri pozitif özellikleri yansıtmaya çalıştıklarını söylüyor: Mütevazı, nazik, ahlaklı ve iyi bir öğrenci.Saya’nın birgün insanlarla etkileşimde olmasını umuyor. “İnsanlarla iletişime nasıl tepki vereceğini görmek ilginç olacak” diyor.

saya2

Become a patron at Patreon!