Müzik ürünleri endüstrisi için en büyük fuar olma özelliğini koruyan NAMM (The National Association of Music Merchants) geçen yıllara kıyasla bu yıl daha kalabalık. Anaheim’da yapılan, ticari amaçlı ve halka açık olmayan bu fuar katılımcılar için bir prestij.

Steve WozniakPazar günü sona erecek NAMM’e bugün, Apple Inc. kurucularından Steve Wozniak konuk oldu. Sabahki açılış kahvaltı oturumunda müzik ve teknoloji hakkında konuşan Wozniak, profesyonel bir müzisyen olmasa da gitar koleksiyonu ile müzik endüstrisinin ilgisini çeken bir isim.

Konuşmasında, “Biz insanlar, yaratıcı ve farklı olmak istiyoruz ve şimdi teknoloji sayesinde çok az para ile yeteneklerimizi geliştirme imkanı bulabiliyoruz.” diyen Wozniak, cloud teknolojisini örnek verdi ve bu teknolojinin müzisyenlere web üzerinden iş birliği yapma fırsatı sunduğunun altını çizdi.

Yeni sesler ve müzik yapmak için alternatif yollar denerken bilgisayar teknolojisinin önemini vurgulayan Wozniak, “Bilgisayar teknolojisi sanal bir dünya yarattı ve profesyonel olmayan ama seslerini duyurmak isteyen insanların da önünü açtı,” dedi.

“Gelecekte müzik endüstrisini hangi ürün değiştirir sizce?” sorusuna, “Bekleyip göreceğiz.
kendim kullanmadığım sürece ürün veya hizmet yargılamayı hiç sevmiyorum,” yanıtını verdi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Günün diğer sürpriz ismi ise Stevie Wonder idi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dave Mustaine ile fotoğraf çektirmek isteyen kalabalık ise dikkat çekici idi.

Gün boyunca panel ve etkinliklerin sürdüğü fuarda endüstrinin yükselen markaları tanıtılırken Türkiye’den gelen zillerin de ilgi gördüğünü belirtelim. Katılımcılar ilgiden memnun olduklarını söylediler.

Bu yılki NAMM’den bazı kareler şöyle:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Become a patron at Patreon!