San Diego’lu Türkler Bayramda biraraya geliyor…

“Türkiye Evi” komitesi yönetim kurulu önümüzdeki bayram için kolları sıvadı.

Marttan kasım ayı ortasına kadar süren “lawn programları” dahilinde dünki The Hall of Nations’da düzenlenen “Türkiye Evi”nin sunumu başarılı geçti. Turizim Bakanlığı’ndan alınan afişler, The Hall of Nations binasının önünde dalgalanan Türk bayrağı, gösterilen Türkiye tanıtım videoları ve çeşitli ikramlar ile ülkemiz HPR sponsorluğunda Balboa Park’ta temsil edildi. Sema Yumoto başta olmak üzere Celal Acarkan, Meltem Gülbay Acarkan, Nur Özkan, Seyhan Kalakulak ve Duygu Yontar gönüllü olarak bu etkinliğe destek oldular.

“Türkiye Evi” komitesi başkan yardımcısı Barış Güler, izletilen Türkiye tanıtım videosu sonrası, Türkiye’ye nasıl gidilebileceğine dair soruların kendilerine yöneltildiğini, bu gibi tanıtımların Türkiye hakkında birçok kişiyi bilgi sahibi yaptığını belirtti. “Türkiye Evi” projesinin nasıl yol aldığını merak ettiğimde Güler; HPR Long Range Planning Committee Başkanı Mark Morrison önderliğinde Türkiye gibi Balboa Park’ta temsil edilen ancak henüz evleri olmayan Meksika, Peru, Pakistan’ın komite başkanları ile her ay toplanıldığını ve de fikir alışverişinde bulunulduğunu belirtti. “Türkiye Evi”nin belediyeden izin çıkar çıkmaz kurulması için yetmişbeş bin dolarının bankada bir o kadar miktarın da yazılı olarak sözverilmiş olması için gerekli olduğunu vurguladı. “Türkiye Evi” projesinin önemine değinen Güler, HPR’dan mektup aldıklarını ve de şartların uygunluğu doğrultusunda artık bizim de Balboa Park’ta bir evimizin olabileceğini söyledi.

Türkiye, Balboa Park’ta temsil edilen ancak henüz evleri olmayan ülkeler arasında olduğu için kendilerine has programını 26 Ekim’de düzenleyecek. “Lawn programı” bünyesinde gerçekleşecek bu etkinlikte hem yemek servisi hem de gösteri olacak. Bu program öncesi “Türkiye Evi” komitesi yönetim kurulu önümüzdeki şeker bayramı için kolları sıvadı.

Los Angeles Başkonsolosu Hakan Tekin’in de katılacağı, 4 Ekim Cumartesi günü Balboa Park’taki The Hall of Nations binasında gerçekleşecek bayram yemeğine herkes davetli. Açık arttırma, çocuklar için bayram harçlığı ve şeker torbaları ile akşam yediden, ona kadar sürecek buluşmaya katılımın çok olacağı öngörülüyor. “Türkiye Evi” projesine finansal destek olmak isteyenler için ise bu buluşma bulunmaz bir fırsat. Bayram yemeğine katılan şanslı iki kişi de Türk Hava Yolları’nın hediye ettiği iki kişilik Türkiye’ye gidiş dönüş biletinin sahibi olacak. THY’nin Batı ABD Bölge Pazarlama Müdürü Phillip Westernoff; ABD çapında çok önemli bir projeye katkıda bulunmaktan çok mutlu olduklarını ve biletleri bizzat kendisinin takdim edeceğini belirtti.

Become a patron at Patreon!