Los Angeles’taki LATAA Türk Okulu, yeni öğretim yılına başladı

Los Anegeles’ta faaliyet gösteren Türk-Amerikan derneği LATAA’nın Santa Monica’daki okulu, törenle yeni eğitim, öğretim yılının ikinci dönemine başladı. 

T.C. Los Angeles Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Batu Kesmen, ATASC Başkanı Vega Sankur ve Türkiye’nin tanınmış ses sanatçısı Yasemin Kumral’ın hazır bulunduğu LATAA Türk Okulu, Santa Monica’da yeni eğitim, öğretim yılının ikinci dönemine başladı.

Yasemin Kumral’ın liderliğinde İstiklal Marşı’nın okunması ile LATAA Türk Okulu 2008-2009 eğitim öğretim yılı ikinci dönemine başladı. Açılışta LATAA yönetim kurulu üyeleri, veliler, öğretmen ve öğrenciler tekrar Türk okulu ile buluştukları için sevinçli ve heyecanlı olduklarını belirttiler.

29 Mart 2008 Cumartesi günü ilk dersine başlayan LATAA Türk Okulu, Eğitim Ateşeliğinin de desteğiyle yol alıyor. 4-6 yaş arası çocuklar sınıfının öğretmeni Ezgi Kumkumoğlu, 7-10 yaş arası çocuklar sınıfının öğretmeni Emine Bozyurt, başlangıç seviyedeki yetişkin sınıflarının öğretmeni Osman Bar, orta seviyedeki yetişkin sınıflarının öğretmeni ise aynı zamanda okulun da müdürü olan Onur Bakır.

Türkçeyi, Türk kültürünü öğretmeye hevesli öğretmenleri ile çocuklara Türkçe okuma yazma eğitimi ve Türkiye hakkında temel bilgileri vererek, çocukların arkadaşları ile kaynaşıp, tanışarak yetişmeleri için en iyi imkan olan LATAA Türk Okulu’na iki haftada bir cumartesi günleri sabah 10:00 ile öğlen 14:00 arası gidebilirsiniz.

Okul hakkında ayrıntılı bilgiyi www.laturks.org internet adresinden alabilirsiniz.

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!