Sports Illustrated Mankenleriyle Türkiye Tanıtımı

ABD merkezli Sports Illustrated Dergisi’nin yılda bir kez yayımlanan, popüler sayısı “swimsuit” piyasaya çıktı. Ünlü mankenlerin yeni sezon deniz kıyafetlerini tanıttığı bu özel sayının çekimlerinin bir bölümü de, New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği’nin girişimleriyle Kapadokya’da gerçekleştirildi. 
T.C. New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği’nden aldığımız bilgiye göre; sadece ABD’de 69 milyon kişi tarafından okunan, 12 ülkede basılan ve dünya çapında milyonlarca okuyucuya ulaşan derginin moda çekimlerinde Kapadokya’yı seçmesi için, Sports Illustrated’dan 18 kişilik bir ekip, Bakanlık, Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’de 10 gün süreyle ağırlanmış. Aralarında Anne V ve Julie Henderson gibi top modellerin de yer aldığı ağırlamanın sonucunda, Şubat 2009 tarihli sayıda, Türkiye’ye 14 sayfalık yer ayrıldı. Bu çerçevede, Kapadokya’yı tanıtıcı bir makaleye de yer verildi. Kapadokya’ya ayrılan 14 sayfalık bölümün 5.460.000.-ABD doları tutarında reklam değeri bulunuyor. Ayrıca, derginin ekli web sayfasında, Türkiye’de yapılan çekimlerle ilgili videolar ve fotoğraflar da bulunuyor. Sports Illustrated yetkililerinden alınan bilgiye göre, söz konusu web sitesi, açıldığı ilk on gün içinde 228 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor ve ABD’de futbol sezonu kupa maçı (superbowl)’ndan sonra en fazla yankı uyandıran medya olayı olarak değerlendiriliyor.

New York Kültür ve Tanıtma Ataşesi Hasan Zöngür’den alınan bilgiye göre, son yıllarda ABD basınında ülkemiz ve ülkemiz turizmi ile ilgili olumlu haberler sevindirci biçimde artıyor ve büyük etkiye sahip olan medyadaki görünürlüğümüzün artması için Bakanlık imkanları çerçevesinde çalışmalar büyük bir hızla sürdürülüyor. Söz konusu web sitesine sportsillustrated.cnn.com adresinden ulaşabilirsiniz.

(Turkish Journal) 

Become a patron at Patreon!