ABD’deki Türk derneğinde yönetim değişti; Ural’dan önemli mesajlar

 

ATAA’nın başkanı Nurten Ural, son görev gününde ATAA üyelerine bir veda yazısı göndererek ABD’deki Türk toplumuna önemli mesajlar verdi. ATAA’nın başkanlığına, seçimi konusunda bir takım itirazlar olan Günay Evinch gelirken, gelecek dönem başkanlığına Ergün Kırlıkovalı seçildi. 

Assembly of Turkish American Associations (ATAA), ABD’de faaliyet gösteren bölgesel Türk Amerikan derneklerini birleştiren ve birey üyelere de açık olan bir şemsiye örgüt. 501(c)3’e bağlı bir sivil toplum kuruluşu (STK) olan ATAA’nın Başkanı Nurten Ural son görev gününde ATAA’nın internet sayfasından ATAA üyelerine son bir veda mesajı yolladı. Bu hizmetin kendisi için bir onur olduğunu kaydeden ATAA’nın ilk kadın başkanı Kasım 2006 yılından bu yana görev başındaydı.

Yayımladığı mesajda, bu son iki buçuk yıl içinde Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Türklerin sesini duyurmak için çalıştıklarını belirtiyor. ABD’de faaliyet gösteren bölgesel Türk-Amerikan derneklerini birleştiren ve birey üyelere de açık olan bir şemsiye örgüt olan ATAA’nın 30. yıldönümü sebebiyle bu yılın çok önemli olduğunu kaydediyor ve ekliyor: “1979 yılında kuruluşundan bu yana ATAA, Türk-Amerikan toplum üyelerini ve derneklerini birleştiren en büyük şemsiye örgüt olmuştur. Bu organizasyonu başlatan vizyon sahibi dernek kurucularımıza ve bize güvenen, enerjik ve yaratıcı ruhumuzu ortaya çıkaran dernek üyelerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.”

Ural mesajda, “ATAA, üyelerinin ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda toplum için hizmet veren güçlü bir organizasyonsa bu sonuç çok çalışarak, birlik olarak elde edilmiştir. ATAA’da başkanlık sorumluluğum boyunca ilk olarak sorunlar, tercihler ve ATAA için değişikliklerin belirlenmesi üzerinde durduk. İkinci olarak iletişim, katılım ve işbirliği üzerinde yoğunlaştık. ATAA her zaman Türk-Amerikan toplum üyelerinin düşünce ve yapıcı önerilerine açıktı” diyor ve tüm organizasyon için gönüllü olarak çalıştığının altını çiziyor: “Biz, ATAA yönetimi olarak elimizden geldiğince Türk Amerikan toplum sorunlarını gidermeye çalıştık. Bizden sonra da yapacak çok şey olduğuna inanıyorum. Birbiriniz ile iletişim kurmanızın önemine her daim dikkat çektik, iletişim sayesinde toplum üyelerinin birbirleriyle işbirliği sağlayacaklarını umuyorum.”

Tercihler ve değişiklikler… 

“Hayatta her gün karşı karşıya olduğumuz bir gerçek var, o da; doğru şeçimleri yapıp değişiklikler için adım atmayı bilmek. Önemli olan bu adımları başkasına fırsat vermeden doğru zamanda atmak diye düşünüyorum. Gelin, iletişim, katkı ve işbirliğine devam edelim. Amerikan toplumunun müşterek çıkarlarını gözetmek için güçlerimizi birleştirip beraber çalışalım. Birbirinizi, yerel derneklerinizi ve ATAA’yı desteklemeye devam ediniz. Yerel yöneticilerinizle, medya kuruluşlarıyla ve eğitim kurumlarıyla ilişkilerinizi devam ettiriniz. Her zaman sivil toplumun aktif bir katılımcısı olmaya çalışınız. Desteğiniz için tekrar teşekkür ederim. Benim önümüzdeki iki yıl için eski başkan olarak yönetim kurulu aktif üyeliğim devam edecek. Yeni başkan ve yönetim kuruluna yardımcı olmayı umuyorum, yani görevimin bitmesi hizmetlerimin bitmesi anlamına gelmiyor. Her zaman göreve hazırım”

Nurten Ural kimdir? 

Ailesi, Kırım’da doğup İkinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye’ye gelenlerden. Nurten Ural Türkiye’de doğmuş ve üç yaşında, annesi, babası, erkek kardeşi ve ablası ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ne gelmiş. 1980’den beri ticari işletmelerin iç tasarımlarını yapan Ural Interiors, Inc. adlı bir iç mimarlık şirketinin sahibi. Ayrıca, emlak işletmeciliği ile de ilgileniyor. Yatırım amaçlı kiralık bir kaç iş yerine sahip. Önceleri daha çok içinde bulunduğu özel sektöre ait gönüllü işler yapmış. Ticaret Odası başkanlığı yapmış ve Republican Club gibi değişik kuruluşların idarı kurullarında görev almış. Sonraları sivil toplum kuruluşları ile ilgilenmeye başlamış ve Special Olympics, Homeowners Associations, Cultural and Art Associations gibi değişik grupların projelerinde çalışmıs. Daha yakın zamanda Michigan Türk Amerikan Kültür Derneği’nin mütevelli heyetinde görev almış ve bir süre bu derneğin başkanlığını yapmış. Şu anda Detroit Institute of Arts’ın yönetim kurulunda, Azerbaycan Türkiye Tarihi Araştırmaları Vakfı (ATAF) mütevelli heyetinde, Türkiye Cumhuriyeti Detroit bölgesi fahri konsolosu ve Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA)’nın eski başkanı.

Ayrıntılı bilgi için www.ataa.orgadresine gözatabilirsiniz.

 

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!