San Diego Comic-Con 50. yılını kutluyor

Pop kültürünün birçok unsurunu tek bir çatı altında toplayan Comic-Con  50. yılını kutluyor. 

Her yıl, dünyanın dört köşesinden gelen, 130 binden fazla çizgi roman sever, animasyon, bilim kurgu ve fantastik dünyanın aklınıza gelecek her detayını görmek ve hayran oldukları isimler ile tanışmak için San Diego’da buluşuyor. 

San Diego Konferans Merkezi’nde dört gün boyunca süren etkinlik, çizgi romandan televizyon ve internet dünyasına, video oyunlarından grafiklere birçok proje için vitrin olma özelliğini koruyor.

Geçen yıllar içinde Comic-Con, çizgi romanlardan çok, TV şovlarının, filmlerin, oyuncakların, kısacası eğlence sektörünün ana gövdeyi oluşturduğu bir festivale dönüşmüş durumda. Hollywood etkisinin arttığı Comic-Con’un  büyük bir reklam panosuna dönüştüğü bir gerçek.  

Uzun imza kuyruklarında bekleyen okurlardan çok, birçok dizi ve oyuncunun hayranlarına rastlıyorsunuz. 

Usta çizer Sergio Aragones ile her yıl olduğu gibi bu yıl da görüştük. Her görüşmemizde İstanbul’a ve Türkiye’ye olan sevgisini dile getiren çizerden sizlere selam var. 

Dizi film ve büyük gişeli süper kahraman filmlerinin meraklıları sevdikleri oyuncuları görebilecekleri Hall H’e girebilmek için bir gece önceden sıraya giriyor ve herkesin içeri girme garantisi olmadığını bildikleri halde dışarıda çadırda uyuyorlar. 

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Dünyanın En Kötü Çizgi Filmleri gösterimi yapıldı. Cinsiyet, ırk ve ideolojiye dair algıların bambaşka yerlerden beslendiği dönemlere ait filmler, özellikle günümüzün politik doğruculuk atmosferinde yetişmiş izleyicileri şaşırtıp kahkahaya boğdular.

Konferansın ilk günü medyascope.tv izleyicileri için çekim yaptım. Konferans merkezinin boydan boya standlara ayrılmış aşağı katında sergilenen Amerikan çizgi romanlarının, film, dizi, çizgi film, animasyon, bilgisayar oyunu ve çizgi romanlarla sembolleşmiş figürlerin oyuncaklarını, posterlerini, baskı tişörtlerini, çıktılarını göreceksiniz.

Become a patron at Patreon!