ABD’de Kadınlar Yürüyüşü üçüncü kez yapıldı: San Diego yürüyüşünden izlenimler

ABD’de Donald Trump’ın resmen göreve başlayışını protesto etmek ve kadın haklarını savunmak için 20 Ocak 2017 tarihinde kadınların sokağa inmesi ile başlayan Kadınlar Yürüyüşü hareketinin üçüncüsü cumartesi günü düzenlendi. Kadınların ağırlıkta olduğu geniş kitleler ABD’nin çeşitli şehirlerinde barışçıl gösteriler yaptı.

“Hasta ve yorgunum”

San Diego’da da çok farklı toplumsal örgütü bir araya getirmeyi başaran yürüyüşte  temel amacın Trump’ın tekrar aday olması beklenen 2020 başkanlık seçimleri öncesi kadınları örgütlemek olduğu söylendi. Herkes için sosyal adalet ve ulusal politikalarda eşitlik savunuldu. 

Bu yılki miting, Trump ve Kongre’nin, Meksika sınırına yapılması planlanan duvar ödeneğiyle ilgili anlaşamaması üzerine, federal hükümetin kısmen kapalı olmasının gölgesinde gerçekleşti. 

“Kadının yeri Temsilciler Meclisi, Senato ve Oval Ofis’tir”

Medeni haklar, engellilik hakları, şiddete son verme, çevre adaleti, göçmen hakları, LGBTQIA hakları, işçi hakları ve sağlık hizmetlerinden tüm vatandaşların yararlanabilmesi gibi konular gösteride ön plana çıktı. Cinsiyet, ırk ve iktisadi eşitlik için yapılan adalet mücadelelerinin altı çizildi. Şeffaf, güvenilir ve eşitlik sağlayacak bir yönetim talep edildi.

“92 yaşındayım. Berbat bir durum. Hâlâ bu lanet şeyi protesto ettiğime inanamıyorum”
Become a patron at Patreon!