Noel hediyesi olarak 30 kiloya yakın marihuana!


Noel için California’dan Vermont’a seyahat eden 80’li yaşlarda bir çift, arabalarında 30 kiloya yakın marihuana taşıma iddiası ile tutuklandı. Nebraska’da trafik polisi tarafından durdurulan 83 yaşındaki Patrick Jiron ve 80 yaşındaki karısı Barbara Jiron’un arabasında 30 kiloya yakın marihuana bulundu. Jironlar, bu kadar marihuanayı Noel hediyesi olarak aile üyelerine ve dostlarına vermek için yanlarına aldıklarını söylediler. Arabada bulunan marihuananın değerinin 300 bin dolar olduğu ifade edildi.

Marihuana kullanımı California ve Massachusetts de dahil olmak üzere birçok eyalette yasallaştırıldı, ancak Vermont’ta değil.

Nebraska’da durdurulan çiftin, o eyaletin kanunları gereğince, taşıdıkları marihuana için vergi ödemiş olmaları gerekiyordu.

Nebraska Eyalet yasalarına göre her ons için 10 dolar vergi alınıyor.

New York Times’ın haberine göre, çiftin bu vergiyi verdiklerine dair herhangi bir bilgi olmadığından Patrick Jiron, gözaltına alındı. Eşi, “bazı tıbbi sorunlardan dolayı” hapse atılmadı, cezaevinde tutuluyor. Jironlar için vergi faturası yaklaşık 9,600 dolar.

Become a patron at Patreon!