Demokratların ilerici kanadı 2020’yi tartışmaya başladı

 

2016 başkanlık seçimlerinin ardından Demokratların dikkatleri 2020’e çevrildi.  Beyaz Saray’ı geri almak için ne yapmaları gerektiği yönünde tartışmalar sürüyor.

Geçenlerde Jon Schwartz Intercept’te şöyle yazdı: ”Mahallenizdeki bir sonraki Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti toplantıları ne zaman ve nerede? Bilmiyorsunuz, çünkü ne Demokratlar ne de Cumhuriyetçiler tarihsel anlamda siyasi partiler değiller. Çoğunlukla sadece onlara para gönderiyoruz ve onlar her dört yılda bir destek istiyorlar.”

ABD’de bazı çevrelere göre, Demokratların başkan adayı Hillary Clinton değil Bernie Sanders olsaydı, durumlar farklı olabilirdi. Bernie Sanders, bir şanstı fakat Demokrat Parti bürokrasisinden destek alamadı.

Sosyal medyada çok kişi tarafından Sanders’a 2020 seçimlerinde başkanlık için çağrı yapılsa da, Sanders o tarihte 79 yaşında olacak ve aday olması pek muhtemel görünmüyor.

Peki, 2016 seçimlerinden ders almış Demokratlar, Elizabeth Warren’e şans verir mi? Kampanyası boyunca Donald Trump’a karşı sert muhaliflerden biri olan Elizabeth Warren, Demokratların başına geçebilecek mi? ABD’nin ilk kadın başkanı olabilir mi?

Neden olmasın…

Demokrat parti tabanında gözler Warren’a çevrildi.  Warren, savaşmaya hazır olduğunu söylüyor.

elizabeth-warren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Demokratik Parti’nin önde gelen isimleri arasında sayılan Elizabeth Warren, 1949 doğumlu. Demokratik Parti üyesi olarak Massachusetts’i temsilen ABD senatörü.  Siyasete girmeden önce Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde görev yapıyordu. Obama’nın ilk yılında ekonomi danışmanları arasında yer almıştı.

Become a patron at Patreon!