Mavi bereli Yarbay: DAİŞ’in terör saldırısı duyumu nedeniyle başlatılan bir operasyon bu

TRT Haber ve TRT1 ana haberleri editörü Mehmet Ayfer Kancı, TRT’ye yapılan baskın sırasında mavi bereli Yarbay’ın, bunun kamu kurumlarına sızan DAİŞ’in terör saldırısı duyumu nedeniyle başlatılan bir operasyon olduğunu söylediğini ifade etti. Askerlerin sık sık bunun ülke için en hayırlısı olduğunu tekrarladıklarını belirtti.

Tam teçhizatlı bir grup askerin saat 22.45’te TRT’e ulaştığını, askerin ilk hedefinin TRT Haber kanalı rejisi olduğunu söyleyen  Kancı, yaşadıklarını  şöyle aktardı: “Bir mavi bereli Yarbay komutasında altı kadar asker çalışanları tekmeleyerek yere yatırdıktan sonra üst kata editör ve spikerlerin bulunduğu bizim bölüme geldiler. Aralarındaki konuşmalardan Yarbay’ın adının Ümit olduğunu öğrendik. Editör ve spikerleri koşturarak rejiye indirdiler. Fıtığı ya da anksiyetesi olan kadınlara aldırmadan yaklaşık yirmi kişiyi yüzüstü yatırıp arkadan plastik kelepçeler taktılar. Bu esnada konuşmamız konusunda tehditler sürdü.”

Kancı şöyle konuştu: “Bizi yarım saat kelepçeli tuttuktan sonra bildiri geleceğini ve yayınlayacağımızı söylediler. Yayın ekibi ile spikerleri ayırdılar ve biz editörleri kapatmak için üst kata götürdüler. Tehdit ve uyarılara rağmen ben cep telefonumu pantolonumun içine sokup odaya girdim ve cep telefonu kullanmak için arkalarda priz yanında bir koltuğa oturdum. Yarbay önce bildiriyi kendi okumaya niyetliydi hatta kamuflajını çıkartıp üniformasını giydi ama sonra darbe karargahından gelen emirle bildiri okuma işi spiker Tijen Karaş’a verildi. Bu esnada karşılaşabilecekleri teknik sorunlara karşı Genelkurmay’dan sivil personel getirmişlerdi. İlerleyen saatlerde bizim üzerimizdeki kontrol gevşedi. Sonra, Yarbay’ın sivil kıyafet giyip kaçtığı iddiası geldi. Ve sonra yanlarındaki sivil personel odamıza gelip serbest olduğumuzu askerlerin gittiğini söyledi.”

Become a patron at Patreon!