‘Bağımsız çizgi romanlara sahip çıkın’

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Comics on Comic” çerçevesinde buluşan komedyen ve çizerler ana akım medyayı ve süper kahramanları ile vitrini kaplayan büyük şirketleri eleştirdiler.

 

Comic-Con’da Juan-Manuel Rocha moderatörlüğünde konuşan Michael Emerson, Ed Greer, Klee Wiggins, Vite Lapicolla, Jon Schnepp, ve Clayton Thomas, bağımsız, deneysel, sanatsal çizimlerin daha çok kişi tarafından duyulması gerektiğinin altını çizdiler.

 

Panel izleyiciler ile interaktif şekilde ilerledi. Marvel, Disney gibi şirketlerin kabarttığı ve sahiplendiği zengin kahraman olgusundan dem vuran konuşmacıların özetle söyledikleri şu idi:  “Bazı film ve diziler nasıl oluyor da izleyici buluyor anlamak güç, içeriği, kalitesi ne olursa olsun popüler olanın peşine takılan azımsanmayacak bir kitle var ve verileni alıp aptal oluyorlar farkında değiller.”

 

Thomas’ın,  Amerikalı  siyahların çizgi roman dünyasında da görünmez olduğunu ve Marvel’in yeni Captain America’sının siyah olmasının kendisine bir şey ifade etmediğini söylemesi ve Black Panther’e sahip çıkılması gerektiğini vurgulaması dikkat çekti. Thomas’tan sonra söz alan Wiggins, “ Ek olarak, daha çok kadın kahraman çizilmesinin de şart olduğunu belirtmeliyiz. Çizilen karakterlerin çoğu ya lezbiyen ya da seksapeli ile göz önünde.” dedi.

 

Stand-up havasında geçen panelin yıldızı Jon Schnepp idi. Schnepp, başta Hollywood olmak üzere popüler kültürde dikkatini çeken yanlışları sert bir dille eleştirdi.

 

Konuşmacılar, büyük şirketlerle yarışmanın mümkün olmayacağı konusunda hem fikirdi. Panelin sonunda, bağımsız çizerleri desteklemenin , ticari işlere pirim vermemenin önemini vurgulayarak, “bize sahip çıkın” mesajı verdiler.

Become a patron at Patreon!