ATASC-SD Türk Okulu ikinci dönemine başlıyor!

ATASC-SD Türk Okulu 2008-2009 eğitim yılı ikinci dönemine 11 Ocak 2009 Pazar günü sabah saat 10’da başlıyor. 

San Diego’da kurulan Türk derneği ATASC-SD’ye bağlı eğitim veren Türk okuluna birinci dönemde kayıt olamamış öğrenciler üzülmesinler… ATASC-SD Türk Okulu, yeni başlayacak öğrencilere yeni dönemde de kayıt olma şansı veriyor. Çocuklara Türkçe okuma yazma eğitimi ve Türkiye hakkında temel bilgileri vererek, çocukların arkadaşları ile kaynaşıp, tanışarak yetişmeleri için en iyi imkan olan ATASC-SD Türk okuluna tüm çocuklar davetli.

Dört yıl önce kurulan okul, başta ATASC-San Diego yöneticileri olmak üzere, Türk Okulu çalışanlarının ve de velilerin emeği ile minik dünyalara, başka bir ülkede yaşamı tecrübe ederken kendi diline, tarihine ve kültürüne sahip çıkma bilinci vermek amacıyla yol alıyor. Minikler, Yıldızlar, Gençler olmak üzere yaş ortalamasına ve dil seviyesine göre sınıf şeçme şansı var. Türk–Amerikan toplumundan gelen istek üzerine yetişkinler için de iki ayrı seviyede sınıf açılmış durumda. İki haftada bir pazar günü eğitim veriliyor.

ATASC-SD Türk Okulu Müdürü Murat Ertaş, okulun kaliteli öğretmen kadrosu ve dört seneyi aşkın tecrübe birikimi ile çocuklara kısıtlı sürede en kaliteli eğitimi aktaracak seviyede olduğuna, okulun Kaliforniya eğitim sisteminde tanınması (accreditation) konusunda çalışmaların sürdüğüne değiniyor. Çok yakında öğrencilerin lise eğitiminde zorunlu olan yabancı dil eğitimini okuldan alacakları belge ile tamamlayabilmelerinin mümkün olması ise son dönemde duyduğum en güzel haberlerden.

Ayrıca okulun SDSU LARC tarafından temin edilen özel bir imkanla 2009 yaz döneminde bir yaz kampı düzenleme planı olduğundan bahseden Ertaş: “Yaz kampımız, okulların yaz sonunda açılmasına yakın iki hafta süreli olacak ve sabah 7 den akşam 6’ya kadar sürecek. Türkçe yaz kampımız okuma yazma, güzel sanatlarla ilgili beceri, spor ve çeşitli eğitici gezileri içerecek ve bu eğitim için SDSU kampüsü ve derslikleri kullanılacak. Kampımız anasınıfından (K) lise son sınıfa kadar tüm öğrencilere açık olacak. Yaz kampımız SDSU LARC tarafından sağlanan imkanla, tüm öğrencilerimize ücretsiz veya çok az bir ücretle temin edilebilecek. Programla ilgili detayları şekillendirebilmemiz için bu kampa ilgisi olan ailelerin [email protected] adresine ilgilerini ve yaz kampına katılacak çocuklarının yaşlarını acilen bildirmelerini rica ediyorum” diyor. Bu konuda ayrıca ailelere bir anket formu gönderilerek yaz kampının tüm ailelerin beklentilerine cevap verebilecek şekilde planlanması ileriki tarihlerde gerçekleştirilebilecekmiş.

Okula kayıt olmak veya ATASC-SD Türk Okulu hakkında detaylı bilgiye ulaşmak isteyenler www.sdturks.orgadresinden bilgi alabilirler.

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!