Mavi/Su Dayanışmaya Çağırıyor!

Sözde su uğruna yok edilmekle karşı karşıya kalan kentlerimizin/ kültürel varlıklarımızın kurtarılması savaşımına destek vermek gereğiyle bir derleme hazırlanıyor. 
“Mavi Sonsuzluk” projesi kapsamında dileyen herkesin yazı (şiir, kısa öykü, anlatı, deneme, anı, fıkra, özdeyiş, eleştiri, mektup, günce, izlenim, makale), resim, desen, fotoğraf, karikatür vb. sanat dallarında üretecekleri yapıtlarıyla katılabileceği bir ortak kitap yayımlanacak.

Dileyen herkes daha önce yayımlanmış ya da yeni bir yapıtıyla bu projeye katılabilecek.

Gönderilecek yapıtlar, Değerlendirme Kurulu’nca incelenecek, uygun görülenler ortak kitapta yer alacak.

Yazınsal ürünler için üst sınır 2500 sözcük. Görsel yapıtlar yüksek çözünürlükte iletilmeli. Başkaca sınırlama söz konusu değil. Derlemenin sesleneceği kitle herkes olacak. Kişiler birden çok yapıtla başvurulabilecek. Yapıtın daha önce yayımlanmış olması önemli değilmiş. Roman dışında her türden yapıtı kabul ediyorlar. Bütün başvurular için yanıt verilecekmiş.

Son Başvuru Tarihi: 12 Mart 2009.

Bilgisunar (internet) üzerinden yürütülecek proje için başvuru adresi: [email protected] olarak belirlenmiş. Başka türlü başvurular değerlendirilemeyecekmiş.

Değerlendirme Kurulu önemli isimlerden oluşuyor: Doç. Dr. Ahmet Yaraş, A. Tuncay Karaçorlu, Ahmet Günbaş, Hasan Şen, Mavisel Yener, Mehmet Atilla, Necati Pirinççioğlu, Y. Bekir Yurdakul

“Mavi Sonsuzluk” projesini yönlendiren ve kolaylaştıran Y. Bekir Yurdakul ile Turkish Journal için görüştük …

Yurdakul: “Türkiyenin ve elbette dünyanın her yerinde saldırıya uğrayan, yanlış yatırımlara ve hırslara kurban edilmeye çalışılan kentlerimizi, doğamızı, varlıklarımızı savunmayı amaçlıyoruz. Bu mücadeleyi daha geniş kitlelere yaygınlaştırmayı ve ulaştırmayı umuyoruz” diyor ve ekliyor: ” Tarihsel ve kültürel varlıklarımızın birer ikişer yok olması sonucunu doğurmakta olan “kalkınma” projelerinin ilk hedefleri arasında şimdi; İzmir Bergama Allianoi, Batman Hasankeyf, Tunceli Munzur, Artvin Fırtına Deresi… var. Bu dizginlenemez gidişe dur demek için dayanışmaya, daha yoğun birlikteliğe gereksinim var. Mavi Sonsuzluk adını verdiğimiz proje kapsamında herkesi; ülkemizin tarihsel, kültürel değerlerine dolayısıyla yaşamımıza yönelen bu saldırılara sanat yapıtlarıyla karşı çıkmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz.”

www.allianoi.org, www.hasankeyfgirisimi.com, www.munzurkurulu.com, www.tudef.com adreslerinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz…

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!