“Türkiye Evi” Balboa Park’ı coşturdu…


Balboa Park House of Pacific Relations (HPR)’in sponsorluğunda sadece Türkiye’ye ayrılan lawn programı kapsamındaki etkinlik büyük ilgi gördü. 

“Türkiye Evi” komitesinin biraraya getirdiği gönüllü grubun desteğiyle, etkinlikte birbirinden lezzetli Türk yemekleri, içecekleri ile nazar boncuğu, eşarp gibi aksesuarlar satıldı. Elde edilen gelir “Türkiye Evi Projesi” için kullanılacak. Sabah 10:00’dan akşam 17:00’ye kadar açık olan standa ilgi hiç eksilmedi. The Hall of Nation binasında da Türkiye’yi tanıtan video gösterimi oldu. Etkinlik bünyesinde ünlü Soprano Ayşegül Underhill mini bir konser verdi. Arabina Dans Topluluğu’nun gösterisi sonunda büyük küçük herkes pistte dansçılar ile dans ederek eğlenceli vakit geçirdi.

Etkinlik sonrası “Türkiye Evi” komitesinin başkanı Dr. Ali Ş. Kıran ile Turkish Journal için görüştüm. 

Etkinliğe Türklerin katılımının az olduğunu belirten Kıran: “Birçok yabancı konuk vardı. Amacımız yerine ulaştı. Türkiye’yi tanıtmak açısından önemli bir organizasyondu. İlgi bizi memnun etti. Aralık geceleri için hazırlıklara başladık. Aralık ayının ilk cumartesi günü herkesi Balboa Park’a davet ediyoruz” dedi ve ekledi: “30 ile 45 dakika arası süren bir programla üstlerine düşen vazifeyi zevkle yerine getireceklerini belirten Kıran: “Grup Anadolu bizi kırmadı, türkülerimizle burayı renklendireceğiz. Bu büyük festivalde dikkat çekmek istiyoruz. Türkleri davet ediyoruz, bizi desteklesinler.”

Ayrıca, San Diego Belediye Başkanı ile Los Angeles Başkonsolosumuz Hakan Tekin’in biraraya geleceği bir toplantı düzenlediklerinin haberini veren Kıran: Bu toplantı sonrasında da, yılbaşından sonra, önemli bir konferans için kolları sıvadık. Hakan Bey’i UCSD veya SDSU’a davet etmek istiyoruz” dedi.

Birçok kişinin, “Türkiye Evi” kurulması sonrası o evde duracak gönüllü kişilerin nasıl bulunacağını merak ettiklerini belirtiyorum… “Hiç dert değil diyeyim sana… Süreklilik olmazsa, iletileri takiple yürümüyor bu iş . “Her pazar günü sabah ondan akşam dörde kadar açık olan yerimiz var” deyince ilgi olacak. Kimse ilgilenmezse ben, çocuklarım, benim yakınım en az on kişi bu işi zevkle yapar ve espri ile karışık iddiaya girmek isteyen varsa “Türkiye Evi” için bin dolar bağış için varım” diyor. Bugün San Diego’ya yeni gelen üç gençle tanıştığını, Türkiye Evi’nin posta kutusu adresinden kendilerine ulaşacalarını düşünüp La jolla’da Türkiye Evi aradıklarını ama bulamadıklarını belirtip; “Evimiz olsa sorunsuz bize ulaşacaklardı. İnsanlar arkadaşlarını görmek için gelecekler. Maç izleyeceğiz. Televizyon koyma hakkımız var. İtalyanlar Hall of Nation’da İtalyan Film Festivali bile yapıyorlar. Devamlı bir mekan olunca işler kolay olacak. Evimiz yok, bu gibi organizasyonlar için pazar günü depolar kapalı olduğu için cumartesi gününden eşyaları alıyoruz, yemekler için tezgahı kuruyoruz. Bu gibi uğraşları veren kişiler, evimiz olduktan sonra hayli hayli yardımcı olacaklardır” diyerek bu konudaki düşüncelerini bizimle paylaşıyor…

Become a patron at Patreon!