LÖSEV’li çocuklar Amerika’da yaşamı kutluyor

Bu yıl ilk kez ülkemizden Good Days and Special Times (Güzel Günler, Özel Zamanlar) kampına davet edilen LÖSEV’li çocuklar 21 Temmuz – 1 Ağustos günleri arasında dünyanın dört köşesinden kanserli çocuklar ile Amerika’da buluşuyorlar.

LÖSEV’in Türkiye genelinde yaptığı taramalar sonucunda hem lösemi canavarını yenmiş hem de derslerinde üstün başarı göstermiş çocuklar tespit edilmiş. Sadece 12–17 yaş arası beş kişinin katılımı gerçekleşebileceği için yüzlerce aday arasından zorlu sınavlar ve mülakatlar sonucunda Ankara’dan Rüveyda, Özge ve Elif, Yalova’dan Öznur ve Tokat’tan Şerife bu özel kampa katılmaya hak kazanmışlar.

New York’un kuzeybatısında, Branchport’daki Keuka Gölü kıyılarında ormanlık alanda bulunan bir alanda kurulan kamp Litvanya, Meksika, Peru, Bahamalar, Çin gibi yirmi ayrı ülkeden gelen çocukları ağırlıyor. Bundan yirmibeş yıl önce Güzel Günler, Özel Zamanlar Vakfı’nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Gary Mervis kızının rahatsızlığında onları en çok yoran ve üzen şeyin tedavi süreci değil, çocuğun sosyal destek alamaması, dışlanması ve üzülmesi olduğunu söylüyor ve ailelerin yalnız kaldığını özellikle belirtiyor. İlk olarak kızı ve onunla tedavi gören yirmibir çocukla başlayan organizasyon bugün yüzlerce çocuğa hizmet veren bir kamp olmuş.

LÖSEV’li çocuklar aylardır heyecanla bekledikleri günü iple çekmiş, inanılmaz bir hazırlık dönemi geçirmişler. LÖSEV’in gönüllü öğretmenleri eşliğinde İngilizcelerini geliştirmişler, gitar kurslarına katılmışlar.

LÖSEV’den çocuklarına özel “Yaşamı kutlama projesi” hakkında LÖSEV Basın ve Halkla İlişkiler’den yapılan açıklama şöyle: “LÖSEV Yaşamı Kutlama Projesi kapsamında hayata geçirilen bu gezi sayesinde kızlarımız yeni kültürleri tanıyacak, ufukları genişleyecek ve özgüvenleri gelişecek. Proje sonrasında gelecek için hedeflerini yükselteceklerine inandığımız çocuklarımız ağır lösemi tedavileri boyunca kendilerinden alınan çocukluklarını bu kamp süresince yeniden yaşama imkânı bulacaklar. Proje tedavisi devam eden çocukların üzerinde de inanılmaz etkiler yaratıyor, aylardır hastanede tedavi olabilmek için yatan çocuklar çok yakında sağlıklarına kavuşacakları ve bu gezilere katılacakları inancıyla moral buluyor, tedavilerine olumlu yanıt veriyorlar.
LÖSEV Yaşamı Kutlama Projesi duyarlı firmaların katkıları ile hayata geçiriliyor. Bu eşsiz projede katkı sağlayan tüm duyarlı kuruluşlarımıza sağlığına kavuşan ve kavuşmak için çaba gösterdiğimiz binlerce çocuğumuz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Become a patron at Patreon!