Kayıp haberi verdi, oğlunun katili olduğu ortaya çıktı

5 yaşındayken annesini geçirdiği bir trafik kazasında kaybeden Volkan’ın acı sonunu hazırlayan olaylar, Amerikalı üvey annesinin sponsorluğunda babası ile yaşamak için Amerika’ya gelip, yerleşmesiyle başlamış… Volkan ve babasının acı dolu hikayesini  araştırdık. 
Kaliforniya Eyaleti’nin Martinez Kenti’nde babası tarafından öldürülüp, otoyol kenarına gömülen Volkan Kayık’ın vücudu, yarısı açıkta olmak üzere bugün bulundu. Polis tarafından kimlik doğrulandı. Ceset, ölüm nedeninin belirlenmesi için, Contra Costa County adlı tıp merkezine getirildi.

“Düzenli bir evlat yetiştirme baskısı”

Üvey annesinin iyi niyetiyle, Volkan’ın Amerika’ya uyum sağlayıp, kuralları dinleyen, düzenli bir çocuk olması için üzerine fazla titrediği biliniyor. Bu da babasının Volkan’ın üzerinde baskı kurmasına sebep oluyor. Babasının “iyi bir öğrenci ve kurallara uyan bir evlat olması” mücadelesinin baskıya dönüşerek geri tepmesi, Volkan’ın okulda uyumsuz ve yaramaz öğrenciler arasına girmesine neden olmuş. Bir kısır döngüye giren baba-oğul-üvey anne tartışmalarıyla Volkan’ın evden kaçtığını, sık sık içerisinde göllerin de bulunduğu bir parkta uyuduğunu öğreniyoruz.

“Başkalarına gösterdiği merhameti oğluna gösteremedi”

Son olayda Volkan yine evden kaçmış ve polis tarafından eve getirilmiş. Babası ile kavga etmişler. Kavgada babası hızlıca vurunca duvara çarpmış ve boynu kırılmış. Çocuk aniden ölünce baba panik yapmış ve çocuğu uzak bir yerde ormanlık bir alana götürüp gömmüş.

Erkan Kayık için onu tanıyanlar dışarıya karşı çok merhametli biri olarak gözüktüğünü söyleyerek, “demekki kendi oğluna karşı biraz sertmiş, oğlunun iyiliğini istiyordu, ama ona karşı dayakla baskı kurmaya çalışmanın bir yararı olamayacağını, işin bu acı sonla biteceğini düşünemedi” ifadelerini kullandılar.

Erhan Kayık’ın eski bir tanıdığına ulaştık ve de kendisi hakkında ilginç detaylar öğrendik.

“Kalp krizi ile hafızasını kaybetmişti”

Bir kaç yıl önce Erhan Kayık, Arizona’nın Tucson şehrinde futbol oynarken kalp krizi geçirmiş. Kriz sonrası son 15 senesini hatırlayamıyor ve son 15 yılın bütün anılarının silindiğini belirtiyormuş. “Kalp krizi geçirince beyine oksijen gitmiyor ve beyin ölümü başlıyor ve yaşadığın en son anılardan başlayarak hafıza silinmeye başlıyor” diyen tanıdığı ekliyor: “Kaç yaşındasın diye sorulduğunda 24 diyordu. Ne iş yapıyorsun deyince Ürgüp’te otelde kuyumculuk yapıyorum diyordu ve Amerika’da olduğunu anlayamıyordu. Bilgisayar hafızası gibi İngilizce bilgisi silinmişti. İngilizce konuşan hemşirelere sizi Türk hükümetine şikayet edeceğim diyordu. Beni hapsettiniz diyordu. Kız kardeşlerinin evlendiğini hatırlamıyordu. Oğlunu, Amerikalı hanımını da hatırlamadı, kim bunlar diye sormuştu. Uyuyup uyanınca söylenilen herşeyi unutuyordu. Bütün bilgileri yeniden söylemek gerekiyordu. Oğlun var senin denildiğinde uzun müddet hatırlamadı ama en sonunda bir gun hatırladı. Hatırlar hatırlamaz da ‘oğlum’ diye hüngür hüngür ağlamıştı.”

Arkadaşları Volkan’ı anlattı

Volkan’ın balık arkadaşları kendilerine, babasının kendisini dövdüğünü söylediğini aktararak “burada olduğu zaman çok mutluydu” ifadelerini kullanıyorlar;

“Volkan çok harika bir çocuktu. Her zaman mutlu görünüyordu ve burada herkesin arkadaşıydı. Balıkçıların doğal lideri gibiydi. Onu çok özledik. Aylardır görmüyorduk, başka bir göl bulduğunu zannetmiştik” şeklinde konuştular.

Okul arkadaşlarından Shannon Kemp (16), “Volkan ile 2 yıl önce tanıştım. Sınıfta çok zaman geçirdik. Sürekli yarış içindeydik ve genelde o önde giderdi. Birlikte gezerken mutlu görünüyordu. Çok iyi bir insandı ve her zaman kendinden önce başkalarını düşünürdü” şeklinde konuştu.

“Tehlikeli köpekbalıkları” 

Volkan’ın kendi kendine www.dangerousharks.com adında özel bir site yaptığını öğrendik.

Baba, Erhan Kayık, birinci derecede cinayet işlemekten tutuklanıp, 1 milyon dolar kefalet bedeli şartıyla Contra Costa Hapishanesi’ne konuldu. 9 Ekim’de hakim karşısına çıkacak.

Olay hakkında bilgisi olanlar,

Dedektif Lisa Mahoney’e ulaşabilirler.

College Park Lisesi yasta 

Okuduğu lisedeki arkadaşları, Volkan için bügün bir anma töreni düzenleyecek. Akşam sekizde gerçekleştirilecek tören, öğrenim gördüğü College Park Lisesi’nde yapılacak. Öte yandan okul arkadaşları olayın şokunu üzerlerinden atamıyor. Volkan için bir internet sitesinde açılan deftere duygularını yazan öğrenciler, üzüntülerini dile getiriyor: “Huzur içinde yat Volkan, seni çok özleyeceğiz”

 

(Turkish Journal)

 

Become a patron at Patreon!