California’da Türk Cup 2007 sonuçlandı: OCTAA birinci

ATASC-SD’nun ikincisini organize ettiği futbol turnuvası büyük ilgi gördü. Carlsbad Aviara Park’ta gerçekleşen turnuvaya San Diego’dan beş, Los Angeles’tan bir ve Orange County’den dört takım katıldı. 10-12 arası oyuncu bulunduran takımlardan 6 oyuncunun sahada top koşturduğu turnuvayı, OCTAA takımı birinci olarak bitirdi. Organizasyonda gerçekleşen penaltı yarışmasında Kemal Karadağ birinci, Cenap Bıyıklı ikinci olarak madalya aldılar.

Birinci olan takıma kupa, takımın oyuncularına ise madalya ve baklava takdim edildi. Ayrıca ilk üçe giren takım oyuncularına bu turnuvanın sponsorları tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Organizasyon komitesi üyeleri, Erhan Ercan, Sarp Şekeroğlu ve Tolga Yetiş’in yanında Berk Utsukarcı, Soner Soylu da turnuvanın hakemliğini yaptılar.

“Amatör ruhla yola çıktık” 

ATASC-SD başkan yardımcısı Erhan Ercan, geçen yıl nisan ayında ilki düzenlenen turnuvaya biri San Diego dışından olmak üzere, toplam altı takımın katıldığını belirterek “Bu yılki ilgi sevindirici. Güney Kaliforniya turnuvası yapmak amacımızdı. Bizim futbola ilgimiz kuşkusuz, bu ilgi sayesinde bir araya gelerek, bu hoş atmosferi yaşadık” dedi. Sponsorların da böyle etkinlikler sayesinde isimlerini duyurma şansları bulduğunun altını çizdi.

“ Geleneksel bir faaliyet olacak” 

Ercan: “Bugünki organizasyona dair pozitif yorumlar aldık. Herkes önümüzdeki sene gerçekleşecek turnuvayı şimdiden iple çekeceğini söyledi. Bu gibi organizasyonları düzenlemek inanın kolay değil. Özellikle, ATASC-SD komitemizden ayrılacak olan Canan Serdaroğlu’nun ve komitedeki arkadaşlarımın yardımlarına çok teşekkür ediyorum. Hem oyuncular hem izleyicilerin bu etkinlikten memnun ayrılmaları bizleri mutlu etti. Sahanın büyüklüğüne bağlı olarak kaliteyi düşürmemek için elimizden geldiğince maçları programa uygun şekilde yürütmeye çalıştık. Grup, yarı final ve final maçlarını bir güne sığdırdık. Kaliteyi üstün tutup, herkesin zevk alacağı şekilde bu etkinliğimize devam etmeye çalışacağız. Son olarak LATAA, OCTAA ‘ya ve sponsorlarımıza verdikleri destekten ötürü teşekkür ederiz” dedi.

ATASC-SD Başkanı Arzu Kürkoğlu:
“Sponsorlardan büyük destek aldık, umuyoruz etkinliklerimize ilgi daha da artar. Hep birlikte, çok güzel bir gün yaşadık. Turnuva, uyumlu ve dostça bir hava içerisinde geçti. Sürekliliğini istiyoruz. İlgi oldukça , her yıl bu turnuvayı düzenleyeceğiz. Katılımın geçen yıla oranla artması sevindirici. Bu organizasyon duyuldukça, daha çok insana ulaşabileceğiz. Spor sevgisi sayesinde çok farklı kesimden ve yaştan insanla bir arada olmak güzeldi” dedi.

(Turkish Journal)

Become a patron at Patreon!